Gratis kreditkort som har noll i avgift på uttag i utlandet!Kreditkort utan avgifter för kontantuttag i utlandet. Eftersom jag reser en hel del, och även har för vana att tappa bort något kreditkort här och där runt om i världen, vet jag hur svårt det kan vara att få tag på kontanter. Visst du har Western Union men i t.ex. södra Spanien som i Malaga, där är det i princip omöjligt att få tag på kontanter. Western Union har bara kontor som skickar pengar, du kan ej hämta ut kontanter. Det finns bara ett hemligt ställe du kan få ut kontanter på i Malaga utan kreditkort. Har man då tappat sitt kreditkort och står utan kontanter kan resan vara förstörd. Därför är det bra att ha med sig ett backup-kort. Men man vill inte stå och betala flera hundra per år för ett extra Mastercard eller Visa-kort som man bara använder ibland. Då är bara frågan vilket betalkort som är bäst? Finns det något kort som är gratis och som har fördelar i utlandet?

Gratis kreditkort med fria uttag utomlands

Norwegian har startat bank och dom har ett fantastiskt kreditkort för dig som är ute och reser mycket. Efter mycket letande genom bland annat Kortio.se kom jag fram till ett par överlägsna alternativ. Har du enskild firma med "Bättre affärer" paketet genom Swedbank så ingår det ett Visa eller Mastercard som du kan använda som backupkort, men det är då kopplat till ditt företagskonto. Det bästa kortet för dig som reser är definitivt Norwegians kreditkort. Dels får du poäng när du handlar resor på Norwegians hemsida, men slipper även avgifter när du handlar varor och bäst av allt FRIA UTTAG I UTLANDET. Dessutom kan du få bonus på andra saker du handlar online, ungefär som med SAS eurobonus kort. Efter allt resande blir man ganska irriterad över alla 35 Kr och 40 Kr dragningar som banker och kortföretag gör för att man tar ut kontanter utomlands, plus att dom lägger på valutaväxlingsavgifter också ovanpå detta. Därför letade jag specifikt efter ett kort med fria uttag vilket Norwegian verkar ganska ensamma om. Som om det inte var nog med det är kortet helt gratis! Det har inga årsavgifter heller. Underbart, precis vad jag behöver tänkte jag och signade upp mig för kreditkortet.

Klicka här för att få Norwegiankortet gratis.

OBS: Kortet tillhandahålls av Bank Norwegian AS och inte flygbolaget Norwegian. De är två separata juridiska personer. Skulle flygbolaget Norwegian gå i konkurs påverkas alltså inte ditt sparande eller kreditkort.

Norwegian byter till VISA men med samma villkor men med fördelen att det har stöd för kontaktlösa betalningar vilket innebär att du kan hålla kortet mot kortläsaren och köpet görs automatiskt. Ibland kan du behöva knappa in koden också beroende på beloppsgränser. Detta gör att du inte behöver ta upp kortet ut plånboken utan kan hålla plånboken mot läsaren och så är köpet klart. En vass konkurrent till Apple Pay alltså. (uppdaterat 160914).

Hitta det bästa kreditkortet

Det finns en fiffig tjänst som heter Kortio där man kan söka efter kreditkort och bankkort som passar dig bäst enligt olika kriterier. Det finns en guide där du får fylla i frågor och sedan kommer guiden fram till vilket kort som är bäst för just dig. Betalkort och kreditkort eller bankkort finns i många utföranden från många olika banker och företag. Letar du kreditkort i Sverige eller söker du olika kreditkort eller kreditkorts företag som har de bästa kreditkorten? Du kan ansöka om kreditkort här. Norwegiankortet är ett kreditkort utan årsavgift, ett mastercard kreditkort utan avgift. När du jämför bankkort som bankkort mastercard eller andra kreditkort är det viktigt att titta på årsavgifter, valutaväxlingspåslag och uttagsavgifter i Sverige och utomlands. Norwegians kort kostar inget och är det optimala valet för dig som reser mycket utomlands. 

Det finstilta med Norwegiankortet

En annan finess är att man kan spärra regioner med kortet. Har man varit i Asien och känner att man inte riktigt litar på en del ställen där man använde kortet så kan man spärra den regionen så kan inga fler transaktioner kan göras med kortet i den delen av världen. Om man ska gräva fram någonting negativt med kortet så finns det en max gräns på 10000 Kr/24h som man kan ta ut i kontanter med kortet utomlands. Kan vara bra att veta. Även om det inte är någon formell avgift för uttag av kontanter utomlands så har man dock ett valutaväxlingspåslag på 1,75% (detta kan jämföras med Swedbank Mastercard som har 1,5%). Sedan är räntan något högre än vad du kan få med ett Mastercard via din vanliga bank. Hos Norwegian ligger den effektiva räntan i skrivande stund på 18,37% (jämför detta med Swedbank Mastercard som just nu ligger på 12,09%), men då har du också 6 veckors räntefri kreditperiod på Norwegiankortet. Vilket innebär att om du betalar skulden inom 6 veckor utgår ingen ränta och ditt köp blir därmed räntefritt, och då spelar inte den effektiva årsräntan någon roll eftersom du aldrig betalar ränta. En annan lite mystisk detalj man upptäcker när man lusläser villkoren är att Norwegian kortet inte får användas vid spel och vadslagning. Du får alltså inte använda kortet för att betala insats för spel eller fylla på din depå hos t.ex. BetSafe.se, det är faktiskt ett avtalsbrott som ger Norwegian rätt att stänga av ditt kort. Det kan också vara bra att veta.. (inget dom skyltar med på första sidan om jag säger så), men en sådan sak kan man väl leva med med tanke på alla andra fördelar kortet har. Det ultimata-backupkortet-award går givetvis till Norwegian

Ansluta kortet till Norwegian Reward

En sak som borde gå automatiskt är kopplingen av Norwegian kortet till Norwegian Reward. Nu måste man ansluta detta manuellt. Det gör du här:

Koppla Norwegian Reward till Norwegian Mastercard

Föra över pengar från kreditkort till bankkonto

Med Norwegiankortet har du också möjlighet att föra över pengar till ditt vanliga konto, eller företagskonto. Du kan alltså använda Norwegians Mastercard som en extra likviditetsbuffert och låna räntefritt i 6 veckor om du använder kortet för inköp till företaget. Använder du internetbanken och gör en överföring till ett bankkonto slipper du också avgifter men får dock betala samma ränta som vid kontantuttag i butik från överföringsdagen. Tyvärr blir det ränta från överföringsdagen om du flyttar pengar mellan kortet och bankkonto digitalt onlineDu kan dock använda kryphålet att ta ut kontanter i bankomat och sätta in det på ditt företagskonto, då blir det också räntefritt lån i 6 veckor. Perfekt för att jämna ut svängningarna mellan fakturering och betalning från kunder.

Så här bokför du egen insättning i din enskilda firma

Betala räkningar online med Kreditkort

Idag klarar man sig ganska bra med enbart kreditkort, man behöver inte ens internetbanken längre om man vill skala ned det ordentligt. Du kan betala räkningar med kreditkort tack vare att det har dykt upp tjänster som gör att du kan betala räkningar med ditt kreditkort på nätet. Perfekt när man är ute och reser. Har du glömt ta med dig bankdosan och inte har möjlighet att logga in på internetbanken kan det vara bra att känna till tjänster som Betalo.se där du kan betala med räkningar och fakturor med ditt kreditkort. Väldigt smidigt. Dessutom kan man då utnyttja olika fördelar som korten ger när man handlar via dessa, som extra eurobonus poäng om du har SAS kortet samtidigt när man betalar räkningar, eller extra Norwegian reward poäng och CashPoints om man har Norwegian kortet. Med hjälp av ditt Norwegian kreditkort kan du också betala räkningar på Bank Norwegians hemsida ungefär som med Betalo.se, fast hos dom kan du använda vilket kort du vill. På Bank Norwegian kan du givetvis bara använda Norwegian kortet för att betala räkningar och andra fakturor.

Kostnadsfritt kreditkort från Norwegian.

Sammanfattning av Norwegian kortet:

 • Komplett kort med kredit och bonussysstem
 • Förnyelse/förorat kort = 0 Kr
 • Årsavgift = 0 Kr
 • Bankomat-uttag i Sverige = 0 Kr
 • Kontantuttag utomlands = 0 Kr
 • Upp till 20% CashPoints när du flyger med Norwegian
 • Du får 1% CashPoints på alla varuköp
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd 
 • Effektiv ränta 18,37% (141025)

Notera: 1 CashPoint = 1 NOK, Tar du ut kontanter via kassa i butik t.ex. genom att lägga på 300 Kr extra på priset och få ut dessa i kontanter räknas det som en räkningsbetalning och räntan börjar räknas redan från transaktionsdatumet.

Norwegiankortet (Mastercard) villkor:

OBS! Alla uppgifter nedan uppdaterades senast 170410.

Upp till 45 dagars räntefri kredit

Årsavgift 0 kr
Förnyelse av stulet/tappat/förstört kort 0 kr
E-faktura/grön faktura 0 kr
Pappersfaktura 45 kr

Ränta vid utnyttjad kredit:

Årlig nominell ränta 19,99%
Nominell ränta per mnd 1,67%
Effektiv ränta per år 21,93% *
*Ex. vid uppskjuten betalning: eff 21,93%, 15000 ö/12 m. Tot: 16.673

Kortanvändning i Sverige:

Varuköp 0 kr
Uttag bankomat 0 kr pr uttag
Kontantuttag i bank 0 kr pr uttag *
* Uttag över disk prisas som räkningsbetalning. Avgiften är 0 kr, men ränta löper från uttagsdatum.

Kortanvändning i utlandet:

Varuköp 0 kr
Bankomatuttag 0 kr *
Kontantuttag i bank 0 kr **
Valutapåslag 1,75%
* utlandet tar vissa bankomater en egen avgift. Detta går inte till Bank Norwegian
** uttag över disk prisas som räkningsbetalning. Avgiften är 0 kr, men ränta löper från uttagsdatum.

Uttagsgränser kontanter:

Kontantuttag utomlands per 24 timmar: 10.000 kr
Kontantuttag i Sverige per 24 timmar: 5.000 kr

Användning av internetbank:

Betalning och överföring 0 kr*
Hämta PIN 0 kr
* Ränta löper från betalningsdatum.

Övriga villkor:

Dröjsmålsränta 24%
Förseningsavgift 95 kr
Påminnelsesavgift 60 kr

Spärra Norwegian kreditkort

Telefon: 0770-45 77 66
Från utlandet:+46 770-45 77 66

 • Förra att spärra kreditkortet, tryck 1
 • För frågor om kreditkort, tryck 2
 • Övriga frågor, tryck 3

Var kan jag beställa Norwegian kortet?

Klicka här för att få Norwegiankortet gratis

Tips på alternativ till Norwegians kreditkort

Det finns också ett annat bra alternativ om du även vill få bonus när du handlar mat, men då samlar du inte ihop till några gratis resor. Det är ICA:s kreditkort. Dom ger nu också möjligheten att ta ut kontanter utan avgift utomlands. Dom har flera varianter men här har du en månadsavgift på 25-27 Kr/mån. Istället så har man lite lägre ränta (effektiv ränta efter i snitt 45 dagar ligger på 13,47 procent). Intressant med ICA:s kort är att man inte tar ut något valutaväxlingspåslag, vilket givetvis gör att det blir en het konkurrent till Norwegians kort även för min egen del. Men om man letar efter ett backup-kort eller rese-kort rekommenderar jag ändå Norwegian eftersom det är helt gratis utan årsavgifter. ICA-kortet kostar 27 x 12 = 324 Kr / år, vilket gör att det är en bättre kandidat att ha som huvudkort eller ordinarie kort.

Ett bra alternativ till Norwegians kreditkort kan du få via ICA banken och deras betalkort.

ICA Banken Kreditkort - inga valutaväxlingspåslag eller avgifter utomlands

26 okt 2014

MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:

search engine by freefind advanced


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)www.momsens.se


Momslathunden gör bokföring och momsdeklarationer busenkelt.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkarekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans

bloggar

Ekonomi & Finans
Toppblogg.se


tjäna pengar på din ekonomiblogg med adtraction


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Sekretesspolicy för Momsens.se