Stäng
Deadline momsdeklaration K4 (okt-dec)Momsen och momsdeklarationen för Kvartal 4 2015 ska vara inne senast 12:e februari. Gäller dig som säljer för mindre än 40-miljoner per år.

Momsdeklaration K4 oktober-december

Måste vara inlämnad senast 12:e februari 2016.

Momsinbetalning för Kvartal 4

Måste finnas på Skatteverkets konto senast 12:e februari 2016.

Preliminärskatten ska också vara betald samma datum.

Deadline fyllnadsbetalning vid underskott

Har du underskott på skattekontot på över 30000 Kr, alltså du har betalat in för lite preliminärskatt under 2015 eller kanske har sålt en bostadsrätt men inte betalat in skatten på vinsten till skattekontot så är det sista chansen nu. Den 12:e februari måste pengarna finnas hos Skatteverket!

VARNING FÖR HÖJDA FÖRSENINGSAVGIFTER

Skatteverket har höjt staffavgifterna för sena och uteblivna inlämningar av momsdeklarationer, skattedeklarationer och arbetsgivardeklarationer med den anmärkningsvärt höga förändringsfaktorn 1,25 - alltså en chockhöjning med 25% över hela ledet. Även staffavgifterna för kassaregister och personalliggare höjs lika mycket procentuellt sett.

Man kan inte hävda att man höjer förseningsavgifterna för att räkna upp det i samma takt som inflationen - den är ju noll eller t.o.m negativ! Varför höjer man så mycket? Vad är det verkliga motivet till denna chockhöjning? Är det BidragsDEMONkraterna som har handen i honungsburken igen?

Hur många accepterar att jobba gratis? Inte många, jag känner personligen bara 2 dvärgar som gått med på detta eftersom Carl-Henric Svanberg ringt in ett personligt meddelande till dom - "We care about the small people" sa han och dom blev så rörda att dom erbjöd sig att jobba gratis.

Det är inte rimligt att företagen förväntas sköta all denna rapportering och statistikinsamling gratis åt staten. Det kanske är dags för småföretagen utan ekonomiavdelningar att börja fakturera Skatteverket för "konsultarvode" för det arbete vi gör med att skapa rapporter och samla in moms till Skatteverket och staten. Många timmars gratisjobb blir det om man räknar in all research man måste göra för att veta hur man ska bokföra och hantera momsen och de olika momssatserna.

Småföretagen måste kompenseras för det arbete vi utför åt staten

Det är dags att småföretagen kräver betalning, eller åtminstonde kompensation, för det jobb vi utför åt staten! Speciellt i Sverige där även de minsta företagen måste göra fullständiga momsdeklarationer - något som många konkurrenter i andra länder slipper för att det finns omsättningströsklar som gör att de minsta företagen inte behöver momsregistrera sig eller rapportera moms. I England slipper alla med en omsättning under ca 1 miljon SEK (£82000) att befatta sig med moms alls! 

We're Not Gonna Take it Anymore!

 

10 Feb 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); // Creates an adblock detection plugin. ga('provide', 'adblockTracker', function(tracker, opts) { var ad = document.createElement('ins'); ad.className = 'AdSense'; ad.style.display = 'block'; ad.style.position = 'absolute'; ad.style.top = '-1px'; ad.style.height = '1px'; document.body.appendChild(ad); tracker.set('dimension' + opts.dimensionIndex, !ad.clientHeight); document.body.removeChild(ad); }); // TODO: Replace UA-XXXXX-Y with you tracking ID. // and replace XX with the index of the custom dimension you created. ga('create', 'UA-53161251-1', 'auto'); ga('require', 'adblockTracker', {dimensionIndex: 1}); ga('send', 'pageview');