Deadline periodisk sammanställning (Kvartal 2, 2016)Periodisk sammanställningKvartal 2 - aprilmajjuni ska vara inlämnad till Skatteverket senast idag 20:e juli om du deklarerar via pappersdeklarationer. Om du istället deklarerar digitalt på internet har du fram tills den 25:e juli 2016 på dig att göra klart den periodiska rapporteringen och summera all EU-försäljning av tjänster som du haft under kvartal 2 (2016).

Exempel på denna typ av försäljning kan t.ex. vara Criteo intäkter (annonsintäkter för reklam på hemsidor) som du fått för att du har reklam på din blogg eller webbplats. Det gäller också vanlig försäljning av tjänster till andra företag inom EU som du måste plocka fram och summera för att kunna rapportera dessa belopp. Har du varuförsäljning till EU-företag måste du deklarera detta varje månad.

VARNING FÖR HÖJDA FÖRSENINGSAVGIFTER

Skatteverket har höjt staffavgiften vid sen eller utebliven periodisk sammanställning till det helt orealistiska beloppet 1250 Kr för en ren statistik rapportering, det är ingen riktig moms inblandad, bara rapportering av försäljningsbelopp per VAT-nr. Orimligt. Men någon måste finansiera Bidragsdemonkraternas imperialistiska ambitioner om att bli Den Humanitära Stormakten Sverige. Därför skickar man notan till småföretagen..

 

20 jul 2016

MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)


www.momsens.seMomslathunden gör bokföring och momsdeklarationer busenkelt.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkarekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans
Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Sekretesspolicy för Momsens.se