PowernApp - ny iPhone app!

Power Nap logo

PowernApp - The app for the Power Nap

[Read this in English instead]

Specialdesignad app för ett skönt uppvaknande. Alarm-appen är specialdesignad för powernaps. Tycker du att den inbyggda alarmklockan är bökig och kräver för mycket klickningar hit och dit? Har du svårt att hitta ett alarm som får dig att vakna smidigt istället för att stressa sönder kroppen och psyket? Vill du bara trycka igång ett PowernApp alarm med ett klick och softa? Behöver du en Smart alarmklocka för iPhone eller iPad?

Nu har Momsens lanserat den nya iPhone appen PowernApp (finns också för Android) som är speciellt framtagen för de som vet att en kort vilostund (även kallat power nap, tupplur eller siesta) under dagen gör dig mycket mer effektiv än om du bara kör på i maxtempo hela dagen utan paus. Detta nya power nap verktyg kan vara den bästa lösningen för dig och ditt företag att öka produktiviteten på ett väldigt enkelt sätt!

Hjärnan behöver tid att sortera och lagra information. Det är som en dator. När du gjort många saker på datorn blir RAM-minnet fyllt med skräp som måste rensas. Annars går datorn långsamt och man stöter på fler buggar och program som hänger sig. Du måste helt enkelt reboota datorn ibland, så fungerar också hjärnan. Har du ansträngt hjärnan mycket under ett par timmar behöver den en re-boot. PowernApp är speciellt framtaget för detta ändamål - fett nice alltså! Det finns forskning som antyder att den optimala vilostunden är ca 15 min, men detta är givetvis individuellt. Men den ska helst inte vara längre än 30 min, för om man kommer ner i djupare sömn än att bara slumra så blir man istället tröttare och segare än innan! Därför har PowernApp ingen förinställd knapp på längre än 30 minuter. Men för den som behöver en längre vilostund kan man skriva in t.ex. 120 i det översta textfältet för att återhämta sig i 2 timmar. Sweeet.

Läs mer om sömn och hur man får bättre sömn här

Appen är optimerad för att fungera tillsammans med Spotify

PowernApp är så smart programmerad att du kan köra relax-musik i bakgrunden med Spotify-appen och sedan går PowernApp in och tar över när det är dags att vakna. Sedan är det bara att klicka på Play i Spotify-appen igen för att fortsätta musiken där den slutade. Musiken i Spotify blir alltså bara pausad medan PowernApp väcker dig. Kom bara ihåg att låta PowernApp vara aktiv i helskärmsläge och tryck på "Keep Spotify Playing" knappen (på iPhone) så den blir gul i appen så kommer Spotify fortsätta spela i bakgrunden. Starta musiken i Spotify först och starta sedan nedräkningen i PowernApp. Även när din iPhone eller iPad låser skärmen och släcker ned så kommer ändå PowernApp gå in och ta över musikspelandet från Spotify och köra igång alarmsignalen. När du trycker på (home) knappen på din iPhone igen efter att du vaknat behöver du bara trycka på play med ett enda klick i Spotify för att fortsätta spela musiken där. Spotify kommer vara det aktiva fönstret du ser först. Du behöver inte ens logga in för att sätta igång Spotify igen. Det gör att du kan spela musik från din iPhone på din stereoanläggning och ändå höra ett alarm när pizzan är klar i ungnen och liknande. Då kan du spela musik i Spotify utan att störa nedräkningen.

Ladda ner och Installera PowernApp härdownload PowernApp power nap app på Google Play.

PowernApp på Google Play (för Android enheter)

Android appen är skapad i MITs App Inventor.

download PowernApp power nap app på Apple App Store för iPhone och iPad.

PowernApp på App Store (för iOS iPhone/iPad enheter)

iPhone appen är skapad i Xcode och programmerad i Objective-C.

Ladda ner PowernApp låten

Låten som används som alarm i PowernApp-appen, och som är asgrym, kan du ladda ner här helt gratis:

PowernApp.mp3

Den är testad och mixad för att vara ett optimalt alarm just för uppvaknandet från ett Power Nap. Oftast skapar ett alarm stress och utlöser kortisol i blodet och andra stresshormoner som tar udden av en skön vilostund. Man känner sig helt vimsig och hjärtat pumpar för fullt och adrenalinet slungas ut i blodet - men det är ju inte en tiger du ska vakna upp för att möta, det är ju bara eftermiddagsmötet.. Man känner sig helt enkelt inte lika utvilad som man skulle om alarmet istället var anpassat efter hur människan och dess hjärna fungerar. Genom ett korrekt uppvaknande som minimerar stressreaktionen och samtidigt avslutas med en rejäl energiinjektion kommer göra dig mycket piggare och på bättre humör än om du vaknat upp med en retro-Rrrrrrrring signal som gör att ryggraden vänder sig ut-och-in. Optimera dina PowerNaps med Momsens app så kommer du vara boostad med energi resten av dagen!

Låt hjärnan vila med aktivitet

Det är inte alltid man behöver vila genom att somna. Man kan faktiskt vila hjärnan med aktivitet också. Då handlar det om att göra något som är kul och stimulerande men som skiljer sig mycket från de arbetsuppgifter du precis hållit på med. En bra alternativ sysselsättning för att vila hjärnan med aktivitet är spelet Memory.

Du kan spela Memory gratis här

Hjälp och info om PowernApp

Stäng inte appen! -Den fortsätter att räkna ned även när skärmlåset slår på. Alarmet fungerar också när skärmlåset är aktivt.

Andra appar kräver ofta att du måste stänga ned appen helt för att den interna nedräknaren ska fungera, men Momsens app använder en mycket smartare metod för hålla appen vaken även när skärmsläckare och skärmlåset går igång. Detta resulterar normalt i att appens programkörning blir fryst och appen skickas till bakgrunden av iOS operativsystemet. Men det finns alltså ett sätt att undvika detta som Momsens PowernApp app använder. För dig som är programmeringsintresserad och kanske utvecklar för iPhone kan jag tipsa om att använda "UIApplicationExitsOnSuspend" om du vill få till samma funktionalitet som i den här appen.

Det är bara en av många smarta programmeringsösningar som gör denna app överlägsen andra liknande alarm-appar.

OBS! Om du du trycker på (HOME) knappen på din iPhone (eller växlar till annan app/webbläsare) så kommer alarmet inte starta och du kommer inte höra någon melodi. Starta därför PowernApp och låt den vara i helskärmsläge, då kommer den fortsätta vara aktiv även när skärmlåset aktiveras och skärmen släcks ned. Detta är alltså tvärt om jämfört med hur de flesta andra alarm-appar fungerar för iPhone. Detta är en vilo-alarm-app som är tänkt för kortare stunder av vila och uppvaknanden. Eftersom du tar ett power nap kan man utgå ifrån att du inte använder telefonen, surfar på webbsidor eller leker med andra appar. Därför är det smartast att designa appen så att den är verksam i aktivt helskärmsläge, istället för att den snurrar i bakgrunden. När du vilat klart stänger du ned PowerNap appen helt. Alarmklockor som är tänkta att fungera för nattsömn och långa perioder av inaktivitet på telefonen är designade och programmerade på ett annat sätt som inte är optimalt för en power-nap-app.

Test - lyssna på alarmet/ringsignalen.

Stop - Stoppar alarmet och nollställer räkneverket.

Start - Startar nedräkning med det antal minuter du angivit i textfältet högst upp i appen.

PowernApp - Textlogo som tar dig till den här sidan om du trycker på den i appen.

Klicka på bakgrunden (iOS) - Byter mellan härliga bakgrundsbilder. På android mobiler och plattor finns en speciell knapp för att byta bakgrundsbild. Pallade inte att gå tillbaka och göra om android appen när jag gjort annorlunda för iOS.

Knapparna 10, 15, 20 och 30 - Startar omedelbart en nedräkning med detta antal minuter med ett enda klick. Du startar bara appen och trycker på antalet minuter du vill vila och lägger ifrån dig telefonen. Det är detta som gör denna Power Nap app så smidig!

Keep Spotify Playing (iPhone speciallösning) - Låter Spotify fortsätta spela i bakgrunden under nedräkningen om du tryckt ned knappen så den blir gul. Är knappen grön kommer PowernApp avbryta spelandet i Spotify och räkna ned under tystand istället. På Android sköts detta automatiskt.

Appen hanterar både svenska och engelska decimalsystemet - Du kan ange decimaltal i minutrutan. Mata t.ex. in 0,5 eller 0.5 och klicka på Start så räknar appen ned från 30 sek. Värmer du något i mikron och vet att du har lite taskigt närminne kan du skriva in 0,75 så får du ett alarm efter 45 sekunder. Väldigt praktisk app. Jag använder själv den här appen flera gånger per dag för en massa olika saker sedan jag skapade den.

PowernApp är programmerad och designad av Fredrik Åkerström

Sekretesspolicy för Momsens appar

Det här dokumentet beskriver sekretesspolicy för appar som utvecklas av  och tillhandahålls av momsens.se som hjälpmedel för småföretagare.

Läs integritetspolicyn för Momsens mobilappar

Read the privacy policy in English instead

Synpunkter, kommentarer, buggar?: 

3 aug 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.

Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)


www.momsens.seMomslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkarekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans

  

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Sekretesspolicy för Momsens.se