Stäng
Stoppur

Tidtagarur. Var hittar jag en enkel stoppklocka online? Finns det någon svensk onlineklocka för att ta tid? Batteriet på bilen dog och jag måste mäta tiden i webbläsare, var hittar jag en sådan sida? Behöver du enklast möjliga tidtagarur på nätet? Vad är en kronograf? Var hittar jag en basic stoppklocka online? Vad är en kronometer? Finns det nätbaserade tidtagare ur som mäter exakt? Tidtagarur online? Kan man mäta tid och minuter online? Gratis tidmätare på internet? Finns det någon gratisklocka på nätet som man kan ta tid med? Tidtagarur online som mäter tiden snabbt och enkelt med ett smidig stoppur.

Lättanvänt tidtagarur onlineStarta ett till tidtagarur i nytt fönster


Här hittar du ett simpelt men exakt mätur för att räkna ut hur lång tid något tar. T.ex. om du behöver mäta hur lång tid det tar att skriva en viss text, en sida eller hur många sekunder det tar att transkribera en ljudfil till text. Det är ofta som översättare och frilansare behöver en snabb och bekväm räknare för att mäta hur lång tid något tar som man jobbar med online. Ibland har man inte mobilen med sig och då är det smidigt att bara ta fram den här onlineräknaren för tid i timmar, minuter och sekunder och du ser t.o.m tiondelar och hundradelar om du skulle ha behov av att mäta tiden så exakt. Den kan faktiskt mäta ända ner till tusendelar (millisekunder) med detta tidtagarur online. Det här tidtagaruret håller tiden oavsett hur hård belastning din dator råkar ut för. Det spelar ingen roll om du växlar fönster eller öppnar flera mätur i olika tabbar. Det här räkneverket är programmerat för att med Schweizisk klockprecision hålla tiden i alla lägen. 


Tjäna pengar på andras böcker genom att översätta!

Nu kan du tjäna provision på andras bokförsäljning när du översätter deras böcker. Du får 75% av intäkterna från början.

Få provision på översättning av böcker

Tjäna pengar på översättning av böcker här


Enkelt stoppur

Det här tidtagaruret har inga krusiduller, häftig grafik eller onödiga funktioner. Den är så basic den kan bli. Du behöver bara mäta tiden och det här stoppuret gör precis det och ingenting annat!

Starta flera tidtagare samtidigt

Om du behöver mäta flera saker samtidigt är det bara att öppna ett nytt fönster genom att klicka här. Det här tidsuret lämpar sig väl för flera samtidiga exakta mätningar (i olika tabbar eller fönster). Varje nytt fönster med javascript-stoppuret håller reda på tiden separat och individuellt. Ni som har programmerat något som är beroende av tid eller timers i javascript har kanske märkt att Chrome fungerar bättre och mer exakt än t.ex. Safari. Det här stoppuret har inte dessa problem, utan mäter tiden mycket exakt. Mätklockan har funktioner för att hela tiden uppdatera sig mot systemets realtid och på så sätt kompensera för hög CPU-belastning som annars skulle få en vanlig javascript-timer att börja lagga märkbart.

När skapades det första tidtagaruret?

Klockor för att mäta tiden har uppfunnits av flera olika urmakare och uppfinnare men det typiska tidtagaruret anses vara skapat 1822 i Frankrike.

Den allmänt accepterade startpunkten för stoppuret som man kunde ta tid med är 1822. Det var Nicolas Mathieu Rieussec som på direkt order från kungen i Frankrike (Louis XVIII) skapade det första tidtagaruret.

De första primitiva försöken att skapa en tidmätare gjordes dock betydligt tidigare, t.ex. lyckades britten Samuel Watson designa en ett fickur redan 1695 som kunde stoppas med en spak. Det klarade av att mäta med en exakthet på 1/5 sekund.

En annan britt som drivit på utvecklingen av klockor med tidmätning var uppfinnaren och urmakaren George Graham som skapade ett start-stopp-ur som bara mätte fel på 1/16 sekund.

Historiska källor är lite motstridiga inom tidtagarur och det finns en annan fransman som också har attributerats med att vara tidtagarurets upphovsman. Han hette Jean-Moyes Pouzai som med sin kronograf konstruerade ett sätt att mäta hur mycket tid som förflutit med hjälp av anteckningar på papper. Den fungerade alltså väldigt annorlunda än dagens tidtagningsklockor.


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se