Stäng
Lathund för bokföringLathund bokföring. Var kan man hitta en lathund för bokföring? Hur vet man om tillgångarna ska bokföras i debet och skulderna i kredit? Ökar eller minskar intäkterna om man bokför på kreditsidan på ett 3XXX kontonr? Om man bokför en kostnad på debetsidan på ett kostnadskonto i kontoklass 4, ökar eller minskar kostnaden då?

Här på momsens.se finns en enkel och smidig lathund för bokföring. Ökar eller minskar skulden i debet eller kredit? Den här lathunden för bokföring ger dig svaret. Den bokföringshjälpen kan du lägga på skrivbordet eller skriva ut så att du har den lätt tillgänglig när du ska kontera fakturor och andra verifikationer. Det är inte lätt att komma ihåg om skuldkonton ökar i kredit eller om intäkter ska konteras på kreditsidan, men med hjälp av den här lathunden har du allt du behöver veta samlat i en enkel och lättförståelig tabell. Dessutom ser du vilken kontogrupp eller kontoklass du ska bokföra det i. Du ser alltså att tillgångar bokförs på konton som börjar med 1 och skulder i konton som börjar med 2 osv.

bokföringslathund - bild på lathund för bokföring och kontering där man ser om tillgångar och skulder ökar eller minskar i debet eller kredit. Du ser också om intäkter och kostnader bokförs i kredit eller konteras i debet. En enkel lathund för att bokföra rätt.

Lathund bokföring

Här kan du ladda hem konteringslathunden för ditt bokföringsarbete som:

Lathund bokföring (Adobe/pdf-fil)

Lathund bokföring (Excel-fil/xls)

Lathund bokföring (Bild jpeg/jpg)

Behöver du hjälp med kontering?

Här ser du exempel på vanliga konteringar i enskild firma

Här hittar du en lathund för moms och EU-moms

Vad är det för skillnad på Utgift, kostnad och utbetalning?

Vad innebär inkomst, intäkt och inbetalning?Lathund för Bokföring av 


26 Nov 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se