Stäng
Förenklat årsbokslut - Nu kan du registrera!Lämna in årsbokslutet för 2022. När är tjänsten för att registrera förenklat bokslut öppen för inkomstår 2022? Var hittar jag sidan hos Skatteverket där jag fyller i uppgifter från bokföringen som sedan automatiskt kommer in i deklarationen? Vilka kriterier gäller för att få göra ett förenklat årsbokslut? När kan jag lämna in årsbokslutet för 2022?

Tjänsten öppnar 14 mars 2023.

Förenklat årsbokslut för 2022

Gå till tjänsten registrera förenklat årsbokslut

Tjänsten är öppen varje dag mellan 07:00 - 24:00.

Du ska inte lämna in det förenklade årsbokslutet till Skatteverket, men om du fyller i siffrorna via den här tjänsten så underlättar det en hel del och sparar tid i deklarationsarbetet i maj. Du ska skriva ut och skriva under det årsbokslut du sätter i din bokföringspärm.

Den här tjänsten är till för enskilda firmor med en omsättningmax 3 miljoner.

Hur kommer uppgifterna in i deklarationen?

När du fyllt i ett förenklat årsbokslut via Skatteverkets onlineformulär kan du sedan hämta uppgifter från detta till RR och BR i bilaga NE i den vanliga inkomstdeklarationen i maj 2023.

Uppgifterna från det förenklade årsbokslutet kan vara lite klurigt att lista ut hur och var man ska hämta in detta när man deklarerar. Många fastnar på alternativet att hämta in uppgifterna som en fil som exporterats från bokföringsprogrammet. Men har du fyllt i uppgifterna i Skatteverkets tjänst "Förenklat Årsbokslut" kan du enkelt hämta in dessa i deklarationen efter att du fyllt i de allmänna uppgifterna. Alternativet att hämta uppgifterna från det förenklade årsbokslutet dyker upp under fliken: 

Hur gör man årsbokslut?

Här finns en steg-för-steg lathund för hur du gör årsbokslut i en enskild firma

Exempel på hur du öppnar ett nytt år i Speedledger

 

14 Mar 2023


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se