Stäng
Från 1 juli 2024 slipper du spara kvitton och fakturor i pappersformNya arkiveringsregler 1 juli 2024. Kan man slänga pappersfakturorna nu? När ändras reglerna för papperskvitton? Måste man spara fysiska fakturor? Behöver man spara papperskvitton 2024?

Slopat krav på arkivering i pappersform 2024Nu är det slut med papperskrånglet i bokföringen. Sent omsider har man äntligen lyckats ändra lagarna som styr bokföringen så att man inte längre behöver spara fysiska kopior av fakturor och kvitton. Den här åtgärden har redan passerat bäst före datum med sisådär 20-25 år, så det var verkligen på tiden.

Nu är det digitala underlag som gäller

Från 1 juli 2024 slipper du spara kvitton och fakturor i pappersform i Sverige. Istället räcker det med en digital bild av kvittot eller fakturan. Sedan kan du slänga originalet i pappersform. Många bokföringsprogram har redan mobilappar för att fota och bokföra kvitton, så tekniken finns redan på plats för att hantera denna lagändring. Du kan fortfarande spara papperskvitton och pappersfakturor om du vill. Tro inte på Googles AI-robot Gemini som tidigare under året fått för sig att detta bara gäller under 2000 kronor. De nya reglerna gäller oavsett belopp.

Avskaffat krav på bevarande av räkenskapsinformation i original

 

 

1 Jul 2024


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se