Stäng
Skapa nytt räkenskapsår i SpeedledgerFöra över balanser mellan räkenskapsår i Speedledger. Efter Årsbokslutet är det nu dags att öppna upp ett nytt Räkenskapsår i ditt bokföringsprogram. Jag använder Speedledger och tänkte här visa hur det går till att starta ett nytt år för bokföring i det bokföringsprogrammet. Det är faktiskt busenkelt. Väldigt smidigt, nästan allt går automatiskt.

Räkenskapsår i Speedledger

Så här enkelt skapar du ett nytt Räkenskapsår i Speedledger. Klicka på Inställningar/Fler inställningar för bokföring/Räkenskapsår. Eller titta på bilden nedan:

Balanserna från föregående år förs över automatiskt

Klart!

Så enkelt är det alltså att öppna ett nytt räkenskapsår i Speedledger och överföra balanserna. Kontot för årets resultat nollställs och beloppet flyttas automatiskt till vinst eller förlust på föregående år, inklusive eventuell differens i ingående saldon. Samtidigt adderas vinsten till Eget Kapital på det nya räkenskapsåret. Har du gjort förlust så minskas EK. Nu är det bara att tuta och köra på det nya året igen! Speedledger är verkligen en dröm för de som inte vill spendera en sekund för länge i bokföringsprogrammet. 3-klick! Det går knappast gör det mer effektivt än så.

 

9 Jan 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se