Stäng
Skapa nytt räkenskapsår i SpeedledgerFöra över balanser mellan räkenskapsår i Speedledger. Efter Årsbokslutet är det nu dags att öppna upp ett nytt Räkenskapsår i ditt bokföringsprogram. Jag använder Speedledger och tänkte här visa hur det går till att starta ett nytt år för bokföring i det bokföringsprogrammet. Det är faktiskt busenkelt. Väldigt smidigt, nästan allt går automatiskt.

Räkenskapsår i Speedledger

Så här enkelt skapar du ett nytt Räkenskapsår i Speedledger. Klicka på Inställningar/Fler inställningar för bokföring/Räkenskapsår. Eller titta på bilden nedan:

Balanserna från föregående år förs över automatiskt

Klart!

Så enkelt är det alltså att öppna ett nytt räkenskapsår i Speedledger och överföra balanserna. Kontot för årets resultat nollställs och beloppet flyttas automatiskt till vinst eller förlust på föregående år, inklusive eventuell differens i ingående saldon. Samtidigt adderas vinsten till Eget Kapital på det nya räkenskapsåret. Har du gjort förlust så minskas EK. Nu är det bara att tuta och köra på det nya året igen! Speedledger är verkligen en dröm för de som inte vill spendera en sekund för länge i bokföringsprogrammet. 3-klick! Det går knappast gör det mer effektivt än så.

9 jan 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna. Använd detta kontaktformulär istället.