Stäng
1:a maj - Sossarna demonstrerar mot sin egen regering och kritiserar sin egen skattepolitik med stöd av Internationalen??1:a maj. Varför sjunger sossarna Internationalen när den innehåller så mycket kritik mot dem själva? Varför demonstrerar man första maj? Mot eller med vem demonstrerar man och mot vad eller vem är det egentligen man demonstrerar?

1:a maj paradoxen

Det blir allt lustigare att se sossarna gå i demonstrationståg under första maj för att demonstrera mot staten och lagarna som förtrycker folket...öh...hmmm...någon annan som tycker att detta verkar en smula motsägelsefullt 2017?

Vad är det egentligen dom sjunger så stolt i sångtexten Internationalen?

Sossarna går ut och demostrerar mot det statliga förtrycket som utövas av sossarna själva. Det gamla ska störtas i gruset!, ja systemet med korrumperade heltidspolitiker måste skrotas där är vi överens. Där är folket över hela världen överens. Vart man än i värden vänder idag och pratar med vanliga människor och taxichaffisar etc. så är bilden tydlig, överallt har man stora problem med korrumperade politiker som bara ser till sina egna behov medan man lämnar en snabbt växande befolkning åt sitt eget öde.

Snabbt växande befokning som inte får det bättre medan eliten snor åt sig allt har varit ett recept på revolution sedan civilisationens födelse.

Brinton’s Theory Common Conditions of Revolutions

1. People from all social classes are discontented

2. People feel restless and held down by unacceptable restrictions in society, religion, the economy or the government

3. The scholars and thinkers give up on the way their society operates

4. The government does not respond to the needs of its society

5. The government is unable to get enough support from any group to save itself

6. The government cannot organize its finances correctly and is either going bankrupt and/or trying to tax heavily and unjustly

Det är också exakt detta sossarna sjunger om i Internationalen. "Sista striden är här", "vi under skatter digna ner", "som myndlingar vi böjt oss", "Regeringarna oss förtrycka slå ned tyrannerna giv fred!", "Slav stig upp för att slå dig fri!",  och liknande fraser från Internationalen ger ledtrådar till dagens förvirrade Socialdemokrati om vart samhället och folket är på väg. Internationalen avslutas med med ett klart budskap från arbetarrörelsen från igår till arbetarrörelsen av idag: "Upp slå ned allt det gamla tålamodet är slut!",

hur länge till har folket tålamod med den vilsna, förvirrade och famlande Socialteokratiska makteliten?

Sångtexten till Internationalen

"Upp trälar uti alla stater, som hungern bojor lagt uppå. Det dånar uti rättens krater, snart ska utbrottets timma slå. Störtas skall det gamla snart i gruset. Slav stig upp för att slå dig fri! Från mörkret stiga vi mot ljuset, från intet allt vi vilja bli.

Upp till kamp emot kvalen Sista striden det är, ty Internationalen åt alla lycka bär

Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner. Den rike inga plikter trycka, den arme ingen rätt man ger. Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag. Med plikterna vi hittils nöjt oss nu taga vi vår rätt en dag

Upp till kamp emot kvalen Sista striden det är, ty Internationalen åt alla lycka bär"

Se hela Internationalen här

Ja Sverige, upp till kamp innan det är för sent!

 

1 May 2017


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se