Stäng
301 Redirects - Har du problem med dubbelt innehåll på www och ej www domän?URL Forwarding eller URL Redirects. Det har blivit väldigt viktigt idag, med Google och andra sökmotorers korståg mot kopierat innehåll, att se till att du inte har dubbelt innehåll på din domän. Vad innebär det? Jo det fungerar så på internet att www.momsens.se och momsens.se är två helt olika domäner för sökmotorerna. Det betyder att ditt innehåll finns på båda platserna samtidigt och kan ge straff i din sökranking hos Google m.fl.

Detta är viktigt för alla som har företag med hemsidor. Idag är Besökare = Pengar, och att då missa en massa potentiella kunder för att ens hemsida blir straffad i sökmotorerna för dubbelt innehåll på domänen är bara onödigt. Du behöver max skriva in 4 rader kod i en serverinställningsfil för att lösa problemet, men att komma fram till rätt programmeringskod som fungerar på just din server kan vara en utmaning om man säger så. Det är många som har sina privata hemsidor, bloggar och företagshemsidor på one.com för att dom har så billiga priser. Men är det billigt så kan stödet för olika saker vara sämre, då gäller det att man kan kompensera för detta med egen kompetens och egen insats av tid. Eller så kan man ha alla sina hemsidor på N.nu där allt fungerar väldigt smidigt men då kostar det några kronor i månaden också, men det kan det vara värt. Jag har faktiskt den här domänen momsens.se på n.nu.

Hur gör man ett 301 redirect?

Det finns flera sätt att skicka vidare besökare med 301 på. En vanlig och väl fungerande men lite krånglig metod är att redigera .htaccess filen i din root katalog. Man lägger till lite kod som gör att www.momsens.se skickas vidare till momsens.se eller tvärtom.

Exempel:

  1. Öppna .htaccess på din server, eller skapa den filen. "/.htaccess"
  2. Redirect 301 /oktober/oktober.html  http://www.november.se/november.html

Då kommer alla besökare som trillar in på oktober.html sidan att automatiskt skickas vidare till november.html som är den aktuella månaden och dit vi vill få våra besökare nu under november. Koden 301 anger att flytten är permanent. 

OBS! .htaccess har ingen ändelse som .txt eller .html, det är en insällningsfil för Apache servrar.

301 problem med .htaccess filer på one.com

Eftersom jag själv har haft problem med detta på one.com så har garanterat många andra haft det också eftersom dom har över 1M kunder och många från Sverige. Du kan läsa många tutorials för URL forwarding och se många kod exempel men ingenting verkar fungera för one.com. Har du haft samma problem?

Jag har hittat en lösning på detta. Du kan läsa den här:

301 Redirect problem with one.com domains -SOLVED

Var kan jag lära mig mer om URL vidarebefordran?

Här finns en bra guide för dig som vill lära dig mer om 301 redirects

9 Nov 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se