Stäng
Du kan anställa skattefritt under 1000 KrVisste du att du som företagare kan anställa hjälp skattefritt?!

Jo det är faktiskt sant, om du köper in hjälp som kostar under 1000 Kr, dvs du betalar 999 Kr eller lägre som lön till någon som gör ett jobb åt dig med anknytning till ditt företags verksamhet, så behöver du inte göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter. Du slipper också lämna in kontrolluppgifter för denna anställning (om du betalar som privatperson till en privatperson som anställs för jobbet). Betalar du från ditt företag måste du tyvärr lämna en kontrolluppgift på lönebetalningar som kommer över hundralappen, men du slipper skatt under 1000 Kr. Tror du mig inte? Uppgiften kommer från Skatteverket här.

Mottagaren ska dock deklarera inkomsten i sin deklaration. Om personen inte tjänar mer än grundavdraget 18 800 Kr (2014) så blir inkomsten skattefri även för mottagaren.

Låt ungdomar sommarjobba åt dig för upp till 999 Kr Skattefritt

Detta är ett utmärkt exempel på hur man kan få yngre förmågor sysselsatta under t.ex. sommaren. Många ungdomar i grundskolan och gymnasieskolan behöver extra inkomster och är ofta villiga att arbeta lite under sina sommarlov. Här har vi alltså en win-win situation för småföretagare och ungdomar att både få arbete utfört och att få referenser för framtida anställningar men även skattefri arbetskraft för företagen. Ett perfekt sommarjobb för alla inblandade helt enkelt!

Förslag som reducerar ungdomsarbetslösheten

Du kanske behöver uppdatera ditt företags hemsida? Detta är ju en uppgift som är perfekt för undomar idag som har vuxit upp med datorer och internet och så att säga har "arbetslivserfarenhet" på området även om dom inte jobbat med det så är dom experter. Ett utmärkt tillfälle att göra något åt ungdomsarbetslösheten och samtidigt lätta på arbetsbördan för småföretagare under sommarperioden!

Mer info om att anlita en privatperson från Skatteverket

20 Jul 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se