Stäng
Företagarna har fått nog - Alla butiker stängs i Husby centrumHusby stängt. Alla butiker i Husby centrum stängs ned. Företagarna har fått nog av det laglösa landet. Varför stängs Husby centrum? Varför tar polisen inget ansvar? CV för Dan Eliasson? Varför tar politikerna inget ansvar? Vilka blir effekterna av no-go-zoner och laglöst land?

Företagen rycker i nödbromsen

Det går inte att driva näringsverksamhet i en krigszon. Det är svårt att göra vinst i sin butik i ett laglöst land. Därför har företagen i Husby beslutat sig för att bomma igen sina verksamheter tillsvidare. Polis och politiker måste ta sitt ansvar och återställa säkerhet och trygghet i området, men även i resten av landet. Det är inte bara butikerna som kommer stänga. Även vårdcentralen, tandläkaren och apoteket kommer hålla stängt. Något liknande har man inte hört talas om i "lugna trygga Sverige".

De kulturberikare, som inte bara är intresserade av att berika sig själva, utan även berika Sverige som land både kulturellt och ekonomiskt har också fått nog nu:

"– Vi kommer att stänga i protest under en tid på grund av kriminalitet. Vi vill att poliser och politiker tar tillbaka centrumet och skyddar sina medborgare och näringslivet, säger Salam Kurda."

Polisen uppger att man inte har resurser och att området inte är högprioriterat. Myndighetsrasism alltså - varför rycker inte feministerna ut och protesterar? Dom arrangerar ju anti-rasist demonstrationer så fort en svensk kvinna blivit gruppvåldtagen av 5-6 ensamkommande våldtäktsmän från (ni vet var).. men när invandrarna får sina butiker våldtagna då hörs inte ett knyst från feminazisterna. Mycket märkligt. Varför hör man inte anti-rasisterna i Riksförädarborgen (Riksdagen) beklaga sig över Polisens rasism i detta fall?

Hade detta hänt i Täby, Danderyd, Nacka eller Bromma (alltså de etniskt svenska områden där politikerna bor..) då hade Nationella insatsstyrkan skickats ut för att återställa lag och ordning inom ett par minuter. Politiker, Myndigheter och Polisen är alltså helt klart rasistiska i sitt handlande och prioriterande - men politiskt korrekt i verbal kommunikation. Detta gör bara folk ännu mer förbannade!

"Vi känner oss övergivna. Vi kan inte fortsätta att driva näringsliv i området. Det är oerhört tråkigt, säger Salam Kurda."

Ledarskapskris inom svenska myndigheter

"För mycket chefskap, för lite ledarskap"

- Ärkebiskop Antje Jackelén om Myndighetshaveriet

I samma artikel som ovanstående citat tar småföretagaren och styrelseproffset Pernilla Ström ton mot myndighetshaveriet. Trots att hon en gång i tiden verkade för att lura in Sverige i EU har hon en del vettigt att säga idag:

"Efter i stort sett varje kris har det tillsatts kriskommissioner och utformats ambitiösa beredskapsplaner. Likafullt fallerar det gång på gång när nästa svarta svan seglar in. Vi såg det under tsunamin när ett obsolet regelverk fick UD-tjänstemän att uppträda på ett obegripligt, omänskligt vis. Vi såg det under skogsbranden i Västmanland med dess samordningsproblem och senfärdigheter. Vi ser det nu i det som kallas för flyktingkris men som i själva verket är en samverkanskris, ledarskapskris och politikerkollaps."

- Pernilla Ström i SvD 160102

Det verkliga problemet med myndighetshaveriet i Sverige kan spåras tillbaka till något enkelt och självklart - systemet med Yrkespolitiker (karriärpolitiker som bara ser till sitt eget bästa och sin egna politiska karriär) och Ledning och styrning av myndigheterna.

Problemet med heltidspolitiker har funnits lika länge som civilisationen. Vi såg samma problem i Senaten i Romarriket. Exakt samma problem identifierade man också redan i det antika Grekland - där man också hittade effektiva lösningar - som INTE används idag (!). 

I det antika Grekland löste man problemet genom att lotta fram vanligt folk som blev tilldelade olika ämbeten och officiella positioner. Detta motverkade den snöblindhet, verklighetsavskärmningkorruption och politikerfamiljsproblematik som vi har i dagens så kallade demokratier.

Dessutom kunde folket RÖSTA BORT specifika personer, precis som i Expedition Robinson, genom att skriva lappar med namn på och “vinnaren” blev utvisad och tvungen att gå i exil i 10 år. Vi borde införa samma sak i Sverige idag så vi kan rösta bort personer som uppenbarligen inte fungerar på sina positioner - som Dan Eliasson.

Något hände också när 40-talisterna lämnade över stafettpinnarna. Denna generations chefer var fokuserade på ordning och reda och visste, oftast, hur man leder en större organisation, hur man sätter upp klara tydliga mål och hur man får alla anställda att dra åt samma håll. 40-talistchefernas ledord var Plikt och Ansvar. Precis det som dagens chefer saknar. Något hände när jätteproppen Orvar lämnade sina chefspositioner. Värst av alla är 60-talisten Dan Eliasson som spridit d*d och förödelse överallt där han verkat. 

Fel man på fel plats - ultrapajasen Dan Eliasson

CV för katastrofen Dan Eliasson

KanslipajasUtrikesdepartementet 

(1991–1995)

Även en clown måste börja någonstans.. 

Sossepolitiskt sakkunnigJustitiedepartementet 

(1995–1998)

Här drillas Eliasson till att bli en Sossetorped.

Miffo  Justitiedepartementet

(1999–2001)

Var Dan Eliasson ambassadör och internationell chefsförhandlare vid Justitiedepartementet. Eliasson blev sedan sparkad snett uppåt höger till:

Statssekreterare på Justitiedepartementet

(2001–2006)

Här verkar Eliasson passat i sin roll som underhuggare till Bodström, man använde honom som lakej mot Lambertz som var lite för öppen och ärlig med sin korrekta kritik av rättsväsendet. Han måste tystas och den lojala vapendragaren Dan Eliasson var rätt man för jobbet.

”Framför allt vid en träff med Bodströms statssekreterare Dan Eliasson i maj 2006. Där gjorde Eliasson klart att jag riskerade att justitieministern offentligt skulle ta avstånd ifrån mig om jag inte slutade att vara så hård i min kritik. Jag uppfattade det som en påtryckning.”

Detta skulle sedan betala för sig i form av chefspositioner inom myndigheter. Men eftersom väljarna röstade bort Bidragsdemokraterna var man tvungen att hitta ett nytt jobb till honom utanför Justitiemordsdepartementet. Vilket gjorde honom aktuell för sin första katastrof (katastrofen är dock hemligstämplad så ingen vet vad som hände):

Tillförordnad biträdande pajasSäkerhetspolisen

(2006–2007)

Det blev en mycket kort vända på SÄPO. Maktgalna sossarna har som vana att alltid sätta sina egna hantlangare på den här typen av nyckelpositioner för att säkerställa sin ideologiska makt och kontroll i samhället. Man lyckades dra i lite trådar och få in honom inom säkerhetspolisen för att vara sossarnas "ögon och öron på insidan". Alliansen såg inte med blida ögon på sossespioner på nyckelpositioner i viktiga myndigheter. Man såg därför till att gömma undan honom på en myndighet där han garanterat skulle få kritik oavsett vad han gjorde:

Generalpajas på Migrationsverket

(2007–2011)

Ledarskapet fick 2,49 i betyg under hans tid här. När han hjälpt ekonomiska migranter, ensamkommande våldtäktsmän, och andra obehöriga och ovälkomna främlingar (som inte ens DERAS EGNA LÄNDER VILL HA TILLBAKA) samt i stort sett alla större terroristorganisationer att få fotfäste i Sverige genom en totalt ansvarslös immigrationspolitik, då lurade man Dan att det fanns ett bra jobb för honom på Förnedringskassan:

Generalpajas på Försäkringskassan

(2011–2014)

Här var Eliasson inblandad in en "Clinton skandal" med tusentals raderade mail för att försvåra för internutredarna på F-kassan. Efter att han hamnat i ett fritt fall i förtroende från sina anställda på Förnedringskassan (Eliassons företroendesiffror störtdök från 68% till 26%), och solidifierat Försäkringskassans rykte som en av de mest avskydda och hatade myndigheterna i landet, var man tvungen att få bort honom även från denna position.

Men var ska man nu slänga skiten undrade ansvariga politiker? Det finns väl inget ställe att dumpa honom på kvar längre? Kan man lura honom att bli landshövding så långt upp i Norrland som möjligt? Går det att finta bort honom till en ambassadörsposition på andra sidan klotet? Tillslut fick Socialteokratiska arbetslöshetspartiet en lysande idé! Poliser får inte strejka och sätter man Dan Eliasson som chef inom Polisen kan medarbetarna inte protestera offentligt, eftersom dom inte får strejka. Perfekt. Vi dumpar skiten rakt in på Rikspolispositionen. Eller som blYgeman motiverade valet "genom sin breda erfarenhet har de främsta kvalifikationerna för tjänsten":

Rikspajas på Rikspolisstyrelsen

(2015 – [Leif GW: Avgå så fort som möjligt!])

Nu är väl problemet löst en gång för alla tänkte man. Dessutom har man sympatiska blYgeman som kan hålla Rikspajasen i handen när det börjar blåsa. Motiveringen "Bred erfarenhet och främsta kvalifikationer" kan för övrigt översättas från politikersvenska till vanlig svenska som "Vi ger jobbet till den som erbjudit sig att göra skiten billigast utan hänsyn till kvalitet". Varför låter man inte Leif G W Persson vara Rikspolischef så det blir någon ordning på skiten?

"Den svenska brottsligheten har till mer än nittiofem procent en lokal anknytning och det gäller över hela skalan av brott. Från mord, rån, våldtäkter och misshandel till stölder, snatterier och skadegörelser och på det viset har det sett ut under snart hundra år. 

Nitton brott av tjugo begås lokalt, av gärningsmän som bor på orten och de drabbar offer i deras geografiska och sociala närhet. 

Svensk polis är överbyråkratiserad, hälften av landets yta och närmare en fjärdedel av befolkningen saknar tillgång till polis och färre än halvparten av landets poliser arbetar med själva kärnverksamheten: Att utreda grövre brott, övervaka allmän lag och ordning och se till att vi har en utryckningsverksamhet som kan hjälpa människor som hamnat i en nödsituation."

- Leif G W Persson

Att centralisera en myndighet som i huvudsak jobbar med LOKALA PROBLEM är idiotiskt. Att sätta en person med erfarenhet från starkt centraliserade myndigheter som Justitiemordsdepartementet, Förnedringskassan och Massimmigrationsverket som chef för Polisen är ännu mer idiotiskt.

Såsialdemonkraterna har alltså lika mycket ansvar för haveriet som Eliasson själv. Dom sitter i samma båt och ror tillsammans med gemensamma krafter åt helt fel håll. Även som Rikspolischef har Eliasson lyckas decimera de anställdas förtroende för honom och den organisation han leder - från 61% till 47%. Endast EN ENDA PROCENT (1%) av folket anser sig ha stort förtroende för Dan Eliasson nu enligt SIFO.. och dessa kryssade antagligen fel i formuläret..

 

29 Dec 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se