Stäng
Google har plockat bort webbplatsen från indexSiten har försvunnit från Google. Varför syns inte momsens.se i sökmotorn Google längre? Varför kan man inte söka i sökboxen på webbplatsen? Vad betyder vilseledande omdirigeringar? Hur åtgärdar man en webbplats som blivit avstängd från Googles sökmotor?

"Vilseledande mobilomdirigeringar har upptäckts på https://www.momsens.se/

31 augusti 2016

Till den webbansvariga för https://www.momsens.se/:

Google har upptäckt vilseledande omdirigeringar av mobilanvändare på din webbplats. Det innebär att den som besöker webbplatsen på en mobil enhet omdirigeras till en annan sida eller visas ett annat innehåll än den som använder en dator. Google Söks användare förväntar sig inte detta och det strider mot våra riktlinjer för webbansvariga. Därför har Google blockerat sidorna i fråga så att de inte visas i sökresultaten. Den här manuella åtgärden mot spam har tillämpats på  momsens.se/ . Ta bort allt spam och skicka in en begäran om omprövning om du vill att sidorna ska återinföras i sökresultaten. Vi drar tillbaka den manuella åtgärden när vi kan se att du följer våra riktlinjer."

1. Annan sida för mobilanvändare. Momsens.se har ingen mobilanpassning trots att Google tjatar om att sidan inte är mobilanpassad och vill att jag ska fixa det nu på momangen omedelbart helst igår. Därför är det svårt att förstå hur en mobilanvändare kan se en annan version av webbplatsen än den enda version som finns oavsett vilken plattform eller enhet man surfar in från..

Många användare, inklusive mig, har svårt att förstå Googles hysteriska mobilanpassningsfokus eftersom det går väldigt smidigt att zooma ut och in på dagens mobiler när man går in på "desktop"-webbplatsen. Går man in på mobilanpassade sidor tappar man hela överblicken och jag väljer personligen alltid desktopversionen när möjlighet ges precis som 35% av användarna gjorde i den här undersökningen.

Men Google ser naturligtvis inte till användarnas bästa även om man säljer in det så, utan ser i huvudsak till sina sinande annonsintäkter/klick på mobila plattformar och är därför desperata att öka intäkterna på området och därför tvingar man hela världen till en kontraproduktiv mobilanpassning av alla webbplatser..

2. Vilseledande omdirigeringar. Ingen av de jag pratat med har sett några vilseledande omdirigeringar från momsens.se till andra webbplatser utom Google själva. Som flera besökare har noterat är momsens.se borttagen från index för närvarande, men de jag har haft kontakt med upptäcker inga redirects eller omdirigeringar till andra webbplatser.

Här får ni besökare gärna hjälpa till och rapportera URL:er där det kan finnas någon form av Omdirigering / SPAM / hackade sidor som skulle kunna orsaka problemet:

Rapportera problemsidor i formuläret på den här sidan

3. SPAM. Har ni hittat SPAM i kommentarerna under artiklarna? Har ni upptäckt automatiska inlägg från bot:ar med länkar eller kod? Rapportera sidor / URL:er så att detta kan åtgärdas:

Rapportera SPAM-sidor i formuläret på den här sidan

4. Suspekta annonser / annonsnätverk. Har du märkt av konstigt beteende för vissa annonser? I så fall var och på vilken sida? Dyker det upp fullskärmsannonser som skickar vidare dig automatiskt till en SPAM-sida eller sida full med affiliatelänkar när du surfar in via mobilen? Rapportera suspekta annonser och nätverk här:

Rapportera elaka annonser och nätverk på den här sidan

Google skriver själva att vilseledande omdirigeringar kan orsakas av programmeringskod eller en annonskampanjer på sidan. Själva vidarebefordran kan triggas av många olika faktorer som användarens webbläsare, enhet, plats eller IP-adressintervall och man bör därför leta efter fel genom att besöka webbplatsen på samma sätt som en slumpvis besökare gör på mobilenheter.  

Googles policy = konkurrensvapen

Att angripa uppstickare och konkurrerande annonsnätverk som ännu inte är tillräckligt stora för att kunna ha samma totala kontroll och "renhet" i sitt system som Google är naturligtvis ett smart drag av en marknadsledare. Att eliminera hot från konkurrenter, genom att tvinga webbplatsägare att ta bort konkurrerande nätverk, är ett smart men elakt drag av giganten som har ledordet "don't be evil"..

Google skulle behöva korrigera sin slogan till "Don't be evil to whom?".

Alternativ till Google

Den interna sökmotorn som tidigare använde Google för sökningar internt på webbplatsen momsens.se har nu ersatts av ett intressant alternativ som kallas FreeFind. Med hjälp av denna tjänst kan du lätt lägga in en egen sökmotor på din egen sida som är helt oberoende av Bing och Google. Den bygger upp ett index av din webbplats för att göra sökningarna snabba och effektiva och algoritmen är förvånansvärt bra och träffsäker för ett gratisalternativ. Du kan även på ett enkelt sätt se vilka sökningar som gjorts på din webbplats. Det går även att köpa till prenumeration om man vill få utökade funktioner och slippa reklam. 

Nu kan du alltså söka reda på info och artiklar igen på momsens.se med hjälp av denna sökmotor istället:

search engine by freefind advanced

Test av FreeFind sökmotor

Ett test av olika fraser och sökord visar att sökmotorn fungerar riktigt bra. Så här ser resultatet ut för sökningen "bokföra återbetalning av moms i enskild firma":

Ranking och träffar visar sig vara helt ok även om den inte kan mäta sig med Google för mer avancerade, krångliga och svårtolkade sökningar. Men ett helt ok alternativ till Google för interna sökningar på webbplatser.

Det är dessutom lika användbart verktyg för webmasters att söka och redigera den egna siten med, de avancerade sökinställningarna och funktionerna är i princip identiska med Google. Eftersom jag misstänker att en av bovarna i dramat kan vara Bidvertiser som släpper igenom både det ena och det andra i annonsväg kommer FreeFind vara till stor hjälp att hitta igen alla sidor där Bidvertiser finns med, en smått omöjlig uppgift när Googles interna sökmotor på webbplatsen slutat fungera och momsens.se vuxit till 433 sidor enligt FreeFind 160901 (20:41).

Fixa din egen sökmotor här: Sökmotor för din webbplats från FreeFind.

1 Sep 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se