Stäng
Momsens.se fyller 1 år!Momsens.se fyller 1 år idag den 14:e juli!

Idag för exakt ett år sedan påbörjades min webbplats momsens.se för att hjälpa andra småföretagare och entreprenörer med info, bokföringshjälp, moms och skatter. Fokus var att bygga upp en kunskapsdatabas med info som man behöver veta men som var svår att få tag på, svårt att förstå eller helt enkelt saknades.

momsens.se fyller ett ett år 14 juli 2015!

Trots ekonomiutbildning och årtal av erfarenhet från diverse ekonomiavdelningar på allt mellan småföretag, konsultjobb och gigantiska multinationella organisationer visade det sig vara förvånansvärt svårt att få tag på konkret praktiskt användbar info om hur man ska starta upp ett företag, hur man sköter den praktiska bokföringen och kanske framförallt bra, korrekt och förståelig info om det komplicerade EU-moms-systemet. Det var dåligt med konkreta exempel och bra illustrationer. Jag tänkte att ska verkligen 60-70 tusen nya företagare, varje år, behöva uppfinna hjulet varje gång det startas ett företag? Texter som var korrekta och hade bra info var ofta skrivna för byråkrater och jurister av byråkrater och jurister.. en riktig mardröm för entreprenörer och enmansföretagare som kanske helt saknar ekonomisk utbildning och erfarenhet av myndighetsspråk, byråkratiska organisationer och juridisk terminologi. Om jag hade problem med att förstå mig på, och läsa mig till, hur man skulle göra olika saker, hur svårt måste det då inte vara för någon utan magisterexamen i bokföring och finans och utan erfarenhet av praktiskt bokföringsarbete på ekonomiavdelningar?

Det visade sig snabbt att jag inte var ensam om mitt behov av praktisk info i klartext. Efter ett halvår hade jag redan över 1000 besökare om dagen på siten. Som mest var det närmare 5000 personer en enda dag när det var deklarationstid i maj. Under våren har det varit mer regel än undantag med tusentals besökare varje dag. Sedan starten har momsens.se blivit besökt av ca 270 000 unika besökare, ca 350 000 unika sessioner och närmare en halv miljon sidvisningar! Nu under sommaren har det naturligtvis mattats av lite. Men det är helt uppenbart att momsens.se fyller en funktion och levererar info som folk behöver när man startar och driver ett företag.

GRATTIS MOMSENS.SE 1 år!

 

14 Jul 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se