Stäng
Vad är mitt kundnr hos Swedbank?Swedbank kundnr. Hur hittar jag kundnumret till Swedbank? Vilken avi står kund nr på?

Kundnummer hos Swedbank

Det är inte enkelt at hitta igen sitt kundnr hos Swedbank. När du letar igenom olika typer av avier och bekräftelser på internetbanken ser du inget kund nr någonstans.

Inte ens på ditt kontoutdrag för ditt företagskonto står det något kundnummer.

Om du har mycket räkningar och avtal med Swedbank kan det vara lättare att hitta igen det. Försök leta reda på ett dokument där du betalat något till Swedbank. Förslagsvis letar du upp "Företagspaket" eller liknande räkning under dokument på internetbanken:

 

Kundnr på Swedbank

Då kommer du hitta ditt kundnr hos Swedbank.

Swedbanks fysiska adress för SWIFT-betalning

Swedbank har många kontor och filialer runt om i Sverige. För att ta emot pengar från utlandet behöver du meddela ditt IBAN och BIC, namn och adress till betalaren. Du kan hitta både Swedbank och Sparbankernas BIC/SWIFT-nummer liksom IBAN-kontonumret för ditt konto genom att logga in på internetbanken eller i appen. Klicka på det aktuella kontot och sedan på “Visa kontodetaljer/kontovillkor” i internetbanken eller “Kontodetaljer” i appen.

Jag måste ange fysisk adress för Swedbank vid mottagande av SWIFT-betalning, vilken?

Oavsett om du söker på "Swedbank fysisk adress ta emot pengar med IBAN från utlandet", "Swedbanks fysiska adress för SWIFT-betalning", "Swedbank adress huvudkontor 2023""Swedbank fysisk adress ta emot pengar utomlands" eller "När jag tar emot pengar från utlandet till mitt Swedbankkonto, ska jag ange den fysiska adressen med postnummer 172 21 eller 105 34?" så är det svårt att hitta något konkret och tydligt svar på den frågan. Detta eftersom den fysiska adressen är överflödig och inbyggt i BIC-koden SWEDSESS och SWEDSESSXXX. Men t.ex. amerikanska tjänster kräver ändå ofta en fysisk adress till banken vid utlandsbetalningar som är kopplad till IBAN-kontonr. Så vilken adress ska du ange?

Då uppstår 2 problem, ska du ange postadressen eller besöksadressen?

Besöks adress: Landsvägen 40, 172 63 Sundbyberg

Postadress: 105 34 Stockholm

Det går antagligen bra med vilken av adresserna som helst, eftersom den fysiska adressen saknar betydelse vid betalning med IBAN, BIC och SWIFT. BIC är själva adressen (SWEDSESS) och SWIFT är namnet på betalningssystemet. Man kan säga att den fysiska adressen ersätts av den digitala adressen SWEDSESS. I länder med mindre utvecklad infrastruktur för utlandsbetalningar är det dock viktigt att det kontonummer man skickar/tar emot pengar till/från verkligen finns på den fysiska adress man anger vid SWIFT-överföringen. Vid betalning via betalningsfiler kan ofta inte hela den nödvändiga fysiska informationen inkluderas, vilket gör att man bör undvika automatiska betalningsfiler för dessa transaktioner (i alla fall tidigare). Man bör ange postadressen men vissa webbplatser och tjänster har en obligatorisk ruta för den fysiska gatuadressen. Då blir det kanske tokigt om man anger Landsvägen 40 (som har postort SUNDBYBERG) med postnummer 105 34 (som har postort STOCKHOLM). I detta fall ska du ange detta som gatuadress:

Gatuadress för IBAN/SWIFT: SWEDBANK AB (PUBL) 

I ett amerikanskt onlineformulär kan det då se ut så här:

Branch address: SWEDBANK AB (PUBL) 

Bank zip code: 105 34

Bank city: STOCKHOLM

 

 

6 Oct 2020


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se