Vilka länder har lägst moms i världen?

Lägst momssats i världen. Vilket land har lägst moms? Vilka länder har de lägsta momssatserna? Vilka stater och regioner har minst moms av alla?Lägst moms i hela världen

Världens lägsta moms och momssatser

*Singapore skulle höja till 8% i april 2018, men det blir nu en ökning senare (2021-2025) och då till 9%.

*Malaysia har 10% moms för B2B-varor.

*Bahamas har nu 12% moms.

*Iran har ersatt momsen med en konsumtionsskatt på 9% (kontrollerat 2019).

*Japan höjer momsen till 10% 1 oktober 2019 men kommer ha kvar 8% på mat, dryck och nyhetstidningar.

Länder med lägst moms

Aruba, Andorra, Kanada, Nigeria, Saudiarabien, Taiwan, Förenade arabemiraten, Jemen, Malaysia, Panama, Singapore,  Thailand, Bahamas, Liechtenstein,  Schweiz, Iran, Japan och Fiji.


Det finns också en hel del ö-riken, arabländer, afrikanska stater och mini-territorier som inte har någon moms alls. T.ex.: Bermuda, Brunei, Caymanöarna, Gibraltar, Guernsey, Hong Kong, Irak (har vissa punktskatt liknande momser), Kuwait, Liberia, Libyen, Macao, Maldiverna, Oman, Qatar, San Marino, Somalia, Syrien, USA (Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire, Oregon, 13 fler stater har en lokal moms på mindre än 5%) och några mer speciella territorier. Även om dessa uppräknande territorier inte har någon formell mervärdesskatt kan det ofta finnas olika former av punktskatter, importskatter och olika typer av "moms för företag" där vinstdrivande verksamheter får betala en extra skatt på vinsten istället för att man krånglar till det med ett helt momssystem.

En fullständig genomgång finns tillgänglig på den engelska bloggen Accounting & Finance blog här.

 

 

17 feb 2018


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.

Använd detta kontaktformulär istället.

Behöver du hjälp med att hantera moms på digitala tjänster och e-böcker? Letar du efter en tjänst som kan fakturera rätt momssats beroende på vilket land kunden finns i? Då ska du testa den här tjänsten!MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.

Starta firma på 5 min!


Ekonomi Länkar