Stäng
best-seo-solution.combest-seo-solution.com, den senaste i raden av spam-trafikdomäner i Google Analytics. Det dyker nu upp nya domäner dagligen. En till ny som upptäcktes idag var kabbalah-red-bracelets.com som är precis som dom andra. Webmastern googlar den nya domänen som dykt upp i listan i Google Analytics på källor till trafik. Kul en ny sida har länkat till mig! Men nej det är bara fake trafik som leder till en sida där du kan köpa smycken..

best-seo-solution.com - mer avancerad

Det nya med best-seo-solution.com är att den även anger en skärmupplösning på 1366x768 och den leder till den välkända semalt.com spam-domänen. Nu har även best-seo-offer.com börjat dyka upp, även den med skärmupplösning 1366x768. Tidigare har jag med avancerad filtrering kunnat sortera bort spam-domäner som saknar skärmupplösning "(not set)" i Google Analytics. Men nu har spammaren lyckats generera en skärmupplösning också i statistiken så nu går det ej att sortera bort all trafik som inte har "x" med i skärmupplösningen. Denna teknik blockade i princip all fake-trafik i GA fram tills nu. Just därför var det en teknik som jag inte avslöjade offentligt för att spammarna inte skulle få reda på hur man blockade dom. Men nu har alltså spammarna förstått att dom missat ett kryphål som kunde blockera all deras fake-trafik. Jag får filosofera på en ny catch-all metod.

Eftersom min hemliga blockeringsmetod ej längre fungerar till 100% delar jag med mig av den till allmänheten. Den blockar all tidigare fake-referral-trafik och är fortfarande väldigt effektiv, men det är bara en tidsfråga innan spammarna börjar generera fakeade skärmupplösningar för alla domäner. Klicka här för att instellera ett segment-filter som jag skapat som sorterar bort trafik som saknar skärmupplösning och trafik från staden Samara i Ryssland:

https://www.google.com/analytics/web/template?uid=ZzK3wYH1SE-1e62yDWL6jA

Vem skickar spam-trafiken i Google Analytics?

Det är tydligen en individ eller grupp som står bakom nästan all fake-trafik i GA. Jag har spårat huvudmannen till Samara i Ryssland. Han heter Vitaly Popov, eftersom han är så vänlig och hälsar på hos oss i våra analytics konton tänkte jag att det kan ju vara trevlig om världen kommer och hälsar på hemma hos honom. Här är hans personliga uppgifter:

[email protected] | Gata: Aurory street 70-141 | Postkod: 443070, Samara, Samarskaya oblast provinsen, Ryssland | Tel: +7-9608143259 , +7-8462791590 | Linked-in profile?

Läs mer här om andra metoder för att stoppa fake trafik i Google Analytics

 

4 Apr 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se