Stäng
Bokföra CloudflareCloudflare. Hur bokförs prenumerationen på Cloudflare? Är Cloudflare en programvara eller en tjänst?

Vad är Cloudflare?

Cloudflare är ett så kallat Content Delivery Network (CDN). Med hjälp av CDN visas en kopia av webbplatsen som hålls i minnet av en annan server än den du egentligen har din sida på. Detta kan ge drastiska prestandaökningar och gör det också möjligt att effektivt skydda sig mot överbelastningsattacker och liknande. Besökaren får också en snabbare upplevelse av sidan då den skickas från den server i CSN-nätverket som ligger närmast besökaren.

Inköp av Cloudflare-tjänst

Cloudflare är baserat i USA och du ska därför bokföra inköpet av tjänsten som antingen inköp av tjänst från land utanför EU, eller så bokför du på 6540 IT-tjänster och använder momskod i ditt bokföringsprogram för att ange att det är inköp av tjänst från företag utanför EU.

Du köper inte in någon programvara som du installerar på din dator utan det är snarare en prenumeration på IT-tjänster och därför är det lämpligare att bokföra på 6540 IT-tjänster än 5420 Programvaror.

Cloudflare fakturerar från denna adress:

Cloudflare, Inc.

101 Townsend St. 

CA 94107 San Francisco

USA

Eftersom pengarna dras i USD måste du räkna om beloppet till SEK då du måste bokföra i svenska kronor i din svenska bokföring. Det drogs 20 USD den 6:e april vilket motsvarade 168,95 SEK. Om du använde PayPal med ett företagskort kopplat till ditt konto som i sin tur är kopplat till ditt riktiga företagskonto (på banken) bokför du så här:

Bokföra Cloudflares CDN tjänst

Beskrivning Konto Debet Kredit
Inköp IT-tjänster 6540 168,95  
Utgående moms omvänd skattskyldighet 2614   42,24
Ingående moms utland (fik) 2645 42,24  
Företagskonto 1930   168,95

Om du istället bokför i ett bokföringsprogram som inte har momskoder (t.ex. Promikbook) måste du bokföra på BAS-konto 4531 för att beloppet ska komma med i momsdeklarationen i rätt ruta (ruta 22 + 30/48 för inköp från USA). Ofta har man ett privat kreditkort kopplat till sitt PayPal konto när man har enskild firma och då måste du bokföra detta som en form av egen insättning (BAS-konto 2018), eftersom pengarna inte dras från ditt företagskonto utan du betalar med dina privata pengar:

Beskrivning Konto Debet Kredit
Inköp IT-tjänster 4531 168,95  
Utgående moms omvänd skattskyldighet 2614   42,24
Ingående moms utland (fik) 2645 42,24  
Företagskonto 2018   168,95

 

 

25 Sep 2018


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se