Stäng
EU:s nya planer för att förenkla för e-ekonominEU:s e-handelsplan för momshantering. Vilka nya regler träder i kraft för de som säljer elektroniska tjänster framöver? Tänker EU reformera momssystemet för e-tjänster? Vilka punkter lanserades den 1:a december av Europeiska Kommissionen för att underlätta för den digitala ekonomin?

EC har i alla fall officiellt en ambition att underlätta byråkratin för e-handeln och har därför tagit fram en handlingsplan med datum för införande av nya regelverk. Dessa punkter måste dock godkännas av alla 28 medlemsländerna.

EU:s nya förenklade regler för den digitala ekonomin

Den 1:a december lanserade Europeiska Kommisionen en rad nya åtgärder för att underlätta för e-handeln.

2017 - E-böcker och Tryckta böcker får samma moms. Nu ska EU börja tillåta medlemsländerna att använda samma momssats för tryckta och elektroniska böcker. Det smartaste hade dock varit att deklarera elektroniska tjänster momsfria precis som bank, försäkring, lotteri, spel och finans.

2018 - Höjd gräns innan man måste registrera sig för e-momsInförandet av en registreringsgräns på 10000 Euro för MOSS-momsredovisning för att småföretag och mikroföretag inte ska drunkna i en orimlig byråkratisk administration. Synd bara att man inte förstår att gränsen minst måste läggas på 100000 Euro / 1 miljon SEK.

2021 - MOSS även för varor. EU tar vansinnet till nya höjder och inför det idiotiska MOSS-systemet även för varor. Nu byråkratiserar man inte bara ekonomin tillbaka till den mörka medeltiden utan nu teleporterar man den Europeiska ekonomin tillbaka till Stenåldern och man kommer nu istället se en primitiv bytesekonomi ta form igen..

2021 - Småpaket undantas från moms och tull. Fysiska paket med ett värde under 22 Euro som skickats från land utanför EU (import) slipper krav på importmoms och tull.

Nu kan du också använda den här tjänsten för att hantera moms på elektroniska tjänster globalt, det är en grym förenkling jämfört med att göra allt manuellt själv som många fått göra hittills.

Detta var alltså den stora grandiosa planen från våra överbetalda Brysselbyråkrater. Hur många konsulter och miljoner Euro har det kostat att ta fram dessa punkter? EU kunde ha fått 10 smartare och bättre punkter gratis av mig om dom verkligen var genuint intresserade av att underlätta för e-handeln. Tyvärr känns dessa åtgärder lika nya och fantastiska som Kejsarens nya kläder. Inte mycket att hänga i Julgranen trots att det är december..

 

20 Dec 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se