Stäng
EU gör en pudel för Elektroniska TjänsterEU och Elektroniska tjänster. Uppdatering av reglerna för digitala tjänster inom EU. Momsregistreringsgränsen för elektroniska tjänster höjs för att småföretagare ska slippa drabbas av EU tyranniets vansinniga byråkrati kring e-tjänster.

EU pudlar och viker ner sig för det massiva trycket 

Tillslut blev stormen av klagomål mot EU t.o.m. för mycket för de verklighetsavskärmade EU-politikerna. Man tänker nu höja gränsen för registrering till MOSS. Den aggressiva kritiken från småföretagare, ekonomer och experter mot MOSS-moms-systemet lyckades tillslut sippra ända in till EU-parlamentet.

Vid införandet av moms på digitala tjänster hade Brysselbyråkraterna fått för sig att det var en strålande idé att sätta NOLLGRÄNS för registrering. Vilket alltså innebär att så fort du sålt en fil på din webbplats till privatkund utomlands för 1 Kr skulle du behöva bokföra och redovisa detta på ett helt nytt idiotiskt sätt. Dessutom ska du fakturera med mottagarlandets moms och momssats och redovisa detta per land i ännu ett momsrapporteringssystem utanför det vanliga momssystemet. Man hittade på fantasifulla namn och lösningar som "Mini One-Stop-Shop" och "B2C e-services directive", tyvärr räckte inte kreativiteten till för att inse konsekvenserna av sitt eget agerande. Det är så här det blir när man låter byråkratiälskande paragrafryttare hantera frågor om företagsekonomi och näringslivets villkor. Personer som aldrig sålt något annat än sin egen själ i Bryssel ska inte befatta sig med frågor som berör/påverkar småföretagare.

Detta blev bara för mycket byråkratiskt vansinne för småföretagarna och kritikstormen blev massiv och ihärdig, inte minst från mig själv som kontaktat utvalda personer direkt inom EU för att påtala att man nu krossar förutsättningarna för den digitala ekonomin i Europa. Eftersom många mini-företag helt enkelt lägger ner eller slutar sälja till privatpersoner på grund av de nya reglerna. Nästa Amazon och Spotify skadeskjuts och avlivas innan dom hunnit komma igång och EU var därmed på god väg att byråkratisera Europa tillbaka till den mörka medeltiden. MOSS var med andra ord den digitala digerdöden för Europa och sånt språk förstår man inom EU-borgens adel. Men nu har alltså slipsnissarna erkänt sin inkompetens och okunskap om området och är nu beredda att göra en fet PUDEL!

Ny momsregistreringsgräns för MOSS 2018

EU överväger nu att införa en ny momsregistreringsgräns för alla företag som säljer elektroniska tjänster. Den nya gränsen blir:

10000 Euro (ca 100K SEK)

Fortfarande på tok för lågt men ett steg i rätt riktning. Stenstatyerna i EU-parlamentet har börjat röra sig. Nu gäller det bara att pusha på lite till så att vi får en ordentligt hög gräns som räddar Europas moderna digitala ekonomi från undergång. En rimlig och verklighetsförankrad gräns skulle istället vara 100000 EURO. Då hinner företagen växa sig tillräckligt stora för att ha resurser att hantera den smått fantastiskt obegripliga maximeringen av byråkrati som detta idiotiska momssystem medför.

Rekommendation: Om du säljer elektroniska tjänster och digitala filer till kunder i hela världen blir det för komplicerat för en småföretagare att hantera idag. Du behöver ta hjälp av en sådan här tjänst i så fall.

Minskat krav på ursprungskoll för MOSS

Från 2018 är det också tänkt att företag som säljer digitala tjänster för mindre än 100000 Euro (ca 1 miljon SEK) till andra länder ska slippa det paranoida kravet på 2 olika separata uppgifter m.m. som styrker vilket land kunden egentligen tillhör vid köptillfället, något som rimmat väldigt illa med den digitala ekonomins "Köp med ETT klick" melodi..

Uppdatering: EU tänker nu införa en registreringsgräns på 10000 Euro (dock tidigast 1:a januari 2019), försäljning under denna gräns omfattas inte av MOSS = behandla som vanlig tjänst. I samband med denna förändring tänker man också undanta MOSS från kravet på att fakturera enligt fakturareglerna för mottagarlandet. Du som säljer från Sverige ska kunna utforma fakturorna enligt svenska regler, inte skapa 28 olika faktura mallar för varje land du säljer till. DETTA KOMMER EU PÅ 3 ÅR EFTER INFÖRANDET! Jag informerade om problemet redan 2014, men inga politiker eller byråkrater i Bryssel ville lyssna för dom visste bäst och dom hade dessutom fullt upp med att hålla sina stolar i Bryssel varma i väntan på den feta EU-pensionen de skulle få när de övergick till att värma sina stolar i hemmet istället.  

 

5 Dec 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se