Stäng
Filmen om BREXIT - Intressant även för SverigeBREXIT filmen. Hur går det för England om de går ut ur EU? Kan Storbritannien klara sig utan EU? Hur kan Schweiz klara sig utan EU? Vilka fördelar och nackdelar finns det med att lämna Brysselbyråkraternas paradis? Finns det egentligen några fördelar för vanligt folk och småföretag att vara kvar i EU? Är EU egentligen bara bra för storföretag och karriärpolitiker? Är det tid för SWEXIT eller SwEND också?

BREXIT THE MOVIE

Efter att ha sett denna film ställer man sig lätt frågan, när kan Sverige rösta om utträde ur EU?

Är det dags för ett SWEXIT nu?

Jag tror faktiskt det. Går England ur så ska Sverige ut lika fort. Om Sverige också håller omröstning om EU kommer Finland och Danmark följa efter snabbt. Då kommer debatten igång i Tyskland där EU:s fria rölighet och inflödet av immigranter triggat igång en anti-EU opinion precis som i Sverige. Över 2/3 av tyskarna vill ha bort Merkel nu. Om Tyskland får för sig att lämna (DEpart) så faller hela EU-projektet. BREXIT blir en dominoeffekt över hela Europa. Sedan följer:

ItaLEAVE, PortuGO, FrUCK OFF, DenY, EsCAPE, EsTRAY, BeETLE OFF, BuGGER OFF, LiMIT, AuBANDON, CypOUT, FiNALLY, IrUN,  LaM, HoPOFF, PolARISE, NeVERAGAIN, RoTATE, PoPOFF, LuXIT, GrAVEYARD, SloWAY, CrYOUTRuN och TjEXIT..

Så detta val är i högsta grad av intresse för övriga EU-länder också. UK klarar sig givetvis bra utan EU, det är världens 5:e största ekonomi och världens 4:e största militärmakt. Det är EU som behöver Storbritannien inte tvärtom. Därför är det troligt att det faktiskt blir ett BREXIT och nu gäller det för Sverige att se bortom flyktingkrisen för en mycket större fråga står vid dörren och väntar på ett svar.

Filmen tar upp mycket av vansinnet inom EU som man inte kände till sen tidigare och hur sjukt hela systemet är. Man jämför med hur bra det går för Schweiz att vara utanför EU och drar paralleller till risker och möjligheter för UK om man lämnar den Europeiska Unionen. För Nordens del finns det många logiska och ekonomiska argument att istället återuppliva Kalmarunionen, om man nu ska ha någon union alls. Schweiz klarar sig utmärkt utan union och med äkta neutralitet till skillnad från Sveriges vi-är-med-i-NATO-under-bordet-alliansfrihet. 

Debatt om BREXIT

DEBATT: Should Britain leave the EU?

Let's get rid of the Bureaucrat's Paradise !!!

Power and the money, money and the power

Minute after minute, hour after hour

Everybody's running, but half of them ain't looking

What's going on in the kitchen, but I don't know what's cookin'

They say I gotta learn, but nobody's here to teach me

If they can't understand it, how can they reach me

I guess they can't, I guess they won't I guess they front,

that's why I know EU is out of luck, fool

Been spending most their lives, living in the Bureaucrat's paradise

Keep spending most our lives, living in the Bureaucrat's paradise

COOLIO visste vad han snackade om..

19 May 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se