Stäng
Glömde du redovisa helårsmomsen igår (26:e)?

Helårsredovisning av moms. Kom du ihåg att lämna in momsdeklarationen för 2014 igår? För räkenskapsåret 2014 gäller nya regler. Du ska ej redovisa din moms i din inkomstdeklaration längre, utan du måste göra en "riktig" momsrapportering i en momsdeklaration. Denna deklaration skulle varit inlämnad igår om du handlat med EU-länder. Det räcker alltså att du testade Google Adwords en gång eller har fått några kronor i intäkt från Google Adsense, då har du haft handel med andra EU-länder och då är det bråttom att lämna in deklarationen innan helgen! Har du tur kanske du slipper 500 Kr i straffavgift. Du kan officiellt överklaga men Skatteverket har samma rutin som parkeringsbolag, dvs dom ignorerar all inkommande post och sänder ut ett nytt inbetalningskort som straff för att du sölat ner deras inkorg. Så slösa inte tid med att överklaga. Du kan endast vinna om du är beredd att dra ärendet ända upp i Europadomstolen.

Deadline 26 februari gäller dig som:

  • har en årsomsättning på högst 1 miljon
  • redovisar momsen en gång per år
  • handlat med andra EU-länder
  • Har räkenskapsår som avslutades 31:a december 2014

Logga in på Skatteverket här och lämna momsdeklarationen digitalt

27 Feb 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se