Stäng
Hjälp för dig som blivit överkörd av SkatteverketRättvisa skattebeslut. Behöver du hjälp att få rätt mot Skatteverket? Har du drabbats av en orimlig momstolkning? Är ditt skattebeslut uppenbart felaktigt men du har inte råd att driva din sak trots att du vet att du har rätt?

Behöver du få hjälp mot Skatteverket och domstolar?

Som småföretagare hamnar man ibland i situationer där man upptäcker att myndigheter gjort orimliga tolkningar av lagstiftningen, eller att en handläggare gjort fel eller missuppfattat ens verksamhet. Det är ofta svårt och dyrt att försöka överklaga. Det tar också mycket tid och energi att driva långa processer och sätta sig in i all juridik på egen hand för att ens ha en chans att få rätt. Det är en David mot Goliat kamp.

Men äntligen finns det en oberoende organisation att vända sig till för att få stöd och hjälp med att ta sitt ärende till domstol och få Skatteverket att rätta sig.

Nu finns hjälp att få via Rättvis Skatteprocess

Vad är Rättvis Skatteprocess?

De beskriver sig själva så här:

"Rättvis skatteprocess är en oberoende insamlingsstiftelse som kostnadsfritt hjälper privatpersoner och småföretagare som blivit orättvist behandlade i skatteprocessen att tillvarata sina rättigheter. Verksamheten finansieras av donationer från privatpersoner och företag."

Här kan du se vilka som ligger bakom Rättvis Skatteprocess

Varför behövs Rättvis Skatteprocess?

Det har länge funnits ett behov av en oberoende instans att vända sig till när Skatteverket är ute och cyklar. Jag har själv föreslagit att staten ska finansiera en ombudsman som kan driva processer åt småföretagarna när Skatteverket rökt på för mycket. Nu finns i alla fall ett privat initiativ för att balansera det underläge småföretagarna ofta hamnar i när man ska försöka få rätt mot Skatteverket.

  • Hela 61% av advokaterna som driver skattemål anser att förvaltningsdomstolarna är partiska. Motsvarande siffra för för övriga domstolar är 7 procent. 
  • Det behövs en separat organisation som kan bidra till en rättssäkrare och rättvisare skatteprocess för småföretagarna.
  • Rättvis Skatteprocess finansieras av donationer och kan därför driva småföretagarnas skatteproblem kostnadsfritt mot Skatteverket.
  • Småföretagarna känner sig maktlösa när Skatteverket har en annan åsikt och ofta känner sig företagarna tvugna att ge upp och t.o.m. lägga ner även när det vet att de har rätt.

Här kan du se vilka fall som Rättvis skatteprocess redan drivit

Fotnot: Momsens.se får ingen provision på att hänvisa småföretagare till Rättvis Skatteprocess. Den här artikeln är bara till för att hjälpa småföretagarna som inte vet var de ska vända sig eller att det finns hjälp att få när Skatteverket har gått vilse i skattedjungeln. Det är också ett utmärkt komplement till denna sida eftersom Momsens inte hjälper till att driva processer.

Här kan du få hjälp med skatteärenden

 

 

22 Jun 2018


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se