Stäng
Idag 1 juli höjs momsregistreringsgränsen till 80000Omsättningsgränsen. Vad ligger momsregistreringsgränsen på 2022? När höjdes omsättningströskeln för moms? När måste man momsregistrera sig?

Nya lagar för moms 1 juli 2022

Momsregistreringsgränsen: Gränsen för när du måste momsregistrera en verksamhet höjs från 30000 till 80000. Ett steg i rätt riktning, men en rimligare nivå hade varit 1 miljon. En höjning till bara 80K gör att många småföretagare ändå måste hantera en orimlig byråkrati kring momsregler och momsdeklarationer. Speciellt de som säljer till andra länder har idag något av ett mission impossible framför sig när världen går över mot destinationsprincipen för moms, som innebär att man måste fakturera med kundlandets moms och deklarera moms för andra länder enligt deras lokala regler. För att rädda småföretagen från att drunkna i momsregler, eller tvingas bygga om sina webbplatser eller strukturera om sitt företag - bara på grund av momsregler - borde man låta de minsta företagen upp till 1 miljon i omsättning drivas mer som ett hobbyföretag, utan krav på momsregistrering. Då blir dessutom bokföringen busenkel. Det som gör bokföringen krånglig idag är framför allt alla olika typer av bokföringar och redovisningar man måste göra bara på grund av momssystemet.

Reparationer: Momsen ändras dessutom på vissa typer av reparationer. Lagningar av t.ex. cyklar, skor och kläder sänktes tidigare till 12%, men nu sänks det ytterligare ner till 6% fr.o.m. 1 juli 2022.

 

1 Jul 2022


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se