Stäng
Momsdeklarationer och rapportering i januari 2020

Periodisk sammanställning K4 2019. Har din enskilda firma sålt tjänster till företag i andra EU-länder under sista kvartalet 2019? Har ditt bolag fått intäkter för tjänsteförsäljning inom EU? Har du tjänat pengar på Adsense under sista kvartalet av 2019?

Då ska en periodisk sammanställning lämnas in nu för Kvartal 4 2019.

Ska vara inlämnad senast:

2020-01-27

Periodisk sammanställning kvartal 4

Lär dig mer om hur du gör periodisk sammanställning här

Momsdeklaration och MOSS

MOSS-deklarationen (elektroniska tjänster/digitala tjänster/försäljning av nedladdningsbara filer på din hemsida) måste vara betald och inlämnad senast 20:e januari. Tyvärr så är datumen inte samma som för momsdeklaration så det blir många deadlines att hålla reda på i januari. Så har du stålt elektroniska tjänster gäller det att se upp och inte vänta till vanliga momsdeklarationen och vanliga momsbetalningen.

Den normala momsdeklarationen för kvartal 4 och december 2019 kan du faktiskt vänta med ända tills 12:e februari (!), men eftersom många ändå måste lämna en periodisk sammanställning är det lika bra att göra klart momsdeklarationen i samband med den, vilket i praktiken ger dig en deadline till 27:e januari. Är du berörd av MOSS är det lika bra att göra klart allt till 20:e januari.

Kontrolluppgifter

Den 31:a januari måste du ha lämnat in kontrolluppgifterna utom (KU72) t.ex. skogskonto som du kan vänta med till 30:e juni. Regelförändringarna för KU10–KU19 gör att du inte längre redovisar årsvis utan månadsvis på individnivå. Om du sålt ROT och RUT och kunden redan betalat förra året måste du begära utbetalning från Skatteverket innan januari är slut, annars får du inga pengar!

Läs mer om kontrolluppgifter här 

 

10 Jan 2020


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se