Momsdeklarationer och rapportering i januari 2019

Periodisk sammanställning K4 2018. Har ditt företag sålt tjänster till företag i andra EU-länder under sista kvartalet 2018? Har ditt företag genererat intäkter för tjänsteförsäljning inom Europeiska Unionen? Har du tjänat pengar på Adsense-annonser under sista månaderna av 2018?

Då ska en periodisk sammanställning lämnas in nu för Kvartal 4, 2018.

Ska vara inlämnad senast:

2019-01-25

Periodisk sammanställning kvartal 4

Lär dig mer om hur du gör periodisk sammanställning här

Momsdeklaration och MOSS

MOSS-deklarationen (elektroniska tjänster/digitala tjänster/försäljning av nedladdningsbara filer på din hemsida) måste vara betald och inlämnad senast 20:a januari. Tyvärr så är datumen inte samma som för momsdeklaration så det blir många deadlines att hålla read på i januari. Så har du stålt elektroniska tjänster gäller det att se upp och inte vänta till vanliga momsdeklarationen och vanliga momsbetalningen.

Vanliga momsdeklarationen för kvartal 4 och december 2018 kan du faktiskt vänta med ända tills 12:e februari (!), men eftersom många ändå måste lämna en periodisk sammanställning är det lika bra att göra klart momsdeklarationen i samband med den, vilket i praktiken ger dig en deadline till 25:e januari. Är du berörd av MOSS är det lika bra att göra klart allt till 20:e januari av praktiska skäl.

Kontrolluppgifter

Den 31:a januari måste du ha lämnat in kontrolluppgifterna (KU72) t.ex. skogskonto. Om du sålt ROT och RUT och kunden redan betalat förra året måste du begära utbetalning från Skatteverket innan januari är slut, annars får du inga pengar!

Läs mer om kontrolluppgifter här 

 

20 jan 2019


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.

Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)


www.momsens.se


 

 

 


Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans
Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Sekretesspolicy för Momsens.se