Stäng
Momsens.se lanserar ny tjänst: MOSS-dödaren!

MOSS-DÖDAREN. Sliter du ditt hår för att du inte orkar med det nya MOSS-regelverket för elektroniska tjänster? Letar du efter ett kryphål för att komma runt systemet? Vägrar dina leverantörer sälja tjänster till dig som privatperson för att undvika att drabbas av MOSS-mardrömmen? 

Nu finns det en lösning!

Den heter: MOSS-DÖDAREN!

Hur undviker man MOSS-problematiken?

Momsens.se lanserar en ny faktureringstjänst för att döda MOSS-systemet som ingen vill ha och ingen vill använda. 

EU-företag har blivit tveksamma till att sälja elektroniska tjänster (appar, spel, musik, reklamutrymme, webhosting, domännamn etc) p.g.a det nya regelverket för moms som trädde i kraft i januari 2015. Det är just B2C (Business-to-Consumer) försäljningen man är rädd för, eftersom denna typ av försäljning nu ger upphov till en mardröm i både bokföring och momsredovisning.

Men det finns ett sätt att slingra sig ur EU-MOSS-ormens grepp. Momsens.se har tagit fram en ny faktureringstjänst för EU-företag som gör att de kan fortsätta sälja till sina svenska kunder som om inget har hänt!

Hur fungerar MOSS-dödaren?

Tjänsten är lika enkel som genial. Momsens.se agerar mellanhand vid försäljningen och fungerar ungefär som ett factoring bolag eller som Intrum Justitia. EU-företaget säljer sin faktura till Momsens.se som sedan gör en vidarefakturering till den svenska kunden. För Momsens.se blir detta en vanlig inrikesförsäljning med vanlig svensk moms. För EU-företaget blir det en försäljning från deras Företag till ett Svenskt företag (Momsens.se). Det blir alltså fråga om en B2B transaktion som inte omfattas av MOSS-regelverket utan det är som vanligt - reverge charge eller omvänd skattskyldighet. Det betyder att det är Momsens.se som beräknar och rapporterar moms på inköpet från EU-företaget. Detta har den stora fördelen att EU-företaget bara behöver skapa en vanlig faktura utan moms till ett företag i annat EU land precis som vanligt. Ingen ny administration eller momsrapportering behövs! Momsens.se tar hand om försäljningen i Sverige som blir busenkel eftersom det är en vanlig inrikesförsäljning utan krångel.

EU-företaget blir överlyckligt, Momsens.se blir ännu lyckligare men lyckligast av dom alla blir den svenska kunden som kan fortsätta att köpa sina elektroniska tjänster som om inget hänt! 

MOSS-DÖDAREN är här!

Tipsa de företag du beställer elektroniska tjänster från inom EU om Momsens.se "MOSS-KILLER" tjänst för att kringå MOSS-regelverket helt lagligt och i enlighet med alla lagar och regler -men mycket smartare!

Ge dom den här länken med info på Engelska om Moss-Dödaren:

https://www.momsens.se/moss-solution-for-invoicing-swedish-customers-without-using-moss/

Alla kommer bli lyckligare med den här nya tjänsten - det är en win-win-win situation!

Du kan också använda den här tjänsten för att hantera moms på elektroniska tjänster globalt.

Kontakta Momsens.se för mer info om MOSS-DÖDAREN:
(Lämna tom)

4 Mar 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se