Stäng
Momsens.se lanserar ny tjänst: MOSS-dödaren!

MOSS-DÖDAREN. Sliter du ditt hår för att du inte orkar med det nya MOSS-regelverket för elektroniska tjänster? Letar du efter ett kryphål för att komma runt systemet? Vägrar dina leverantörer sälja tjänster till dig som privatperson för att undvika att drabbas av MOSS-mardrömmen? 

Nu finns det en lösning!

Den heter: MOSS-DÖDAREN!

Hur undviker man MOSS-problematiken?

Momsens.se lanserar en ny faktureringstjänst för att döda MOSS-systemet som ingen vill ha och ingen vill använda. 

EU-företag har blivit tveksamma till att sälja elektroniska tjänster (appar, spel, musik, reklamutrymme, webhosting, domännamn etc) p.g.a det nya regelverket för moms som trädde i kraft i januari 2015. Det är just B2C (Business-to-Consumer) försäljningen man är rädd för, eftersom denna typ av försäljning nu ger upphov till en mardröm i både bokföring och momsredovisning.

Men det finns ett sätt att slingra sig ur EU-MOSS-ormens grepp. Momsens.se har tagit fram en ny faktureringstjänst för EU-företag som gör att de kan fortsätta sälja till sina svenska kunder som om inget har hänt!

Hur fungerar MOSS-dödaren?

Tjänsten är lika enkel som genial. Momsens.se agerar mellanhand vid försäljningen och fungerar ungefär som ett factoring bolag eller som Intrum Justitia. EU-företaget säljer sin faktura till Momsens.se som sedan gör en vidarefakturering till den svenska kunden. För Momsens.se blir detta en vanlig inrikesförsäljning med vanlig svensk moms. För EU-företaget blir det en försäljning från deras Företag till ett Svenskt företag (Momsens.se). Det blir alltså fråga om en B2B transaktion som inte omfattas av MOSS-regelverket utan det är som vanligt - reverge charge eller omvänd skattskyldighet. Det betyder att det är Momsens.se som beräknar och rapporterar moms på inköpet från EU-företaget. Detta har den stora fördelen att EU-företaget bara behöver skapa en vanlig faktura utan moms till ett företag i annat EU land precis som vanligt. Ingen ny administration eller momsrapportering behövs! Momsens.se tar hand om försäljningen i Sverige som blir busenkel eftersom det är en vanlig inrikesförsäljning utan krångel.

EU-företaget blir överlyckligt, Momsens.se blir ännu lyckligare men lyckligast av dom alla blir den svenska kunden som kan fortsätta att köpa sina elektroniska tjänster som om inget hänt! 

MOSS-DÖDAREN är här!

Tipsa de företag du beställer elektroniska tjänster från inom EU om Momsens.se "MOSS-KILLER" tjänst för att kringå MOSS-regelverket helt lagligt och i enlighet med alla lagar och regler -men mycket smartare!

Ge dom den här länken med info på Engelska om Moss-Dödaren:

https://www.momsens.se/moss-solution-for-invoicing-swedish-customers-without-using-moss/

Alla kommer bli lyckligare med den här nya tjänsten - det är en win-win-win situation!

Du kan också använda den här tjänsten för att hantera moms på elektroniska tjänster globalt.

Kontakta Momsens.se för mer info om MOSS-DÖDAREN:
(Lämna tom)

4 mar 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna. Använd detta kontaktformulär istället.