Stäng
Sveriges uppgång och fall: En tvärvetenskaplig studie i 18 volymer om Sveriges omvandling från Monarki till AnarkiDenna bokserie skrevs som en pseudovetenskaplig Doktorsavhandling vid Feministiska fakulteten vid Malmö Högskola, våren 2017, av Fredrik Åkerström.

Volym 18 - Från Monarki till Anarki: PK-tidsåldern

Här följer de första kapitlen i den sista och avslutande kronologin och doktorsavhandlingen om Sveriges väg från Monarki till Anarki. Den sista volymen (18) är den absolut viktigaste och behandlar den historiskt säregna tidsperioden - PK-tidsåldern. En period då Sverige övergav alla sina gamla ideal och värderingar för att kasta sig handlöst ut i en okänd framtid, utan livlinor, utan vetenskapligt beprövade metoder, utan vett och utan sans. Sverige var först ut med att införa yttrandefrihet och först av de västerländska demokratierna att avskaffa den.

Historiens dom blev hård, men hur ska man förklara Sveriges snabba fall? Kan man dra liknelser till Romarrikets uppgång och fall? För att förstå denna process och denna tid måste man sätta sig in i historien som ledsagat oss sakta men säkert rakt in i Tigerns gap! Detta beskrivs utförligt i volymerna 1-17. Den 18:e knyter alltså ihop säcken och den är därför mest intressant för dig som läsare. 

Du kan läsa sista boken här helt gratis!

Kapitel 1 - Den stora paradoxen

Hur kan världens främsta ekonomier och säkraste länder - Sydkorea, Singapore, Taiwan och Japan klara sig så bra trots att de är mono-kulturer, ej multikulturer, när de dessutom saknar starka feministiska rörelser?

Behöver import av nya ideer föras in med människor eller kan de införlivas och förädlas utan att människor flyttar från A till B, eller räcker det om informationen och idéerna flyttar över gränserna precis som under Sveriges blomstringsperiod 1935-75? Eller som i de asiatiska tigrarnas fall? 

Det sägs ofta i debatten att stor invandring är nödvändig och positiv för Sverige. Men har det varit så historiskt om man studerar civilisationer i ett långt perspektiv? Rent spontant skulle man vilja sätta upp en hypotes att massinvandring inte korrelerar särskillt väl med kommande blomstringsperioder, snarare ger en snabb historisk genomgång indikation på att massinvandring korrelerar med inbördeskrig och uppdelning av länder och riken i mindre delar baserat på språkliga och etniska tillhörigheter. Det är något som denna doktorsavhandling ska titta närmare på, givetvis kommer vi ägna de första 5 sidorna i varje kapitel till det obligatoriska och ovetenskapliga genusperspektivet baserat på en ännu mer ovetenskaplig feministisk teoribildning

Kapitel 2 - Sveriges uppgång och blomstringsperiod

Det börjar med Saltsjöbadsavtalet 1938 och sossarna kör sedan igång folkhemsgrejen och den svenska modellen som egentligen inte är någon modell utan något som bara blev till i gränslandet mellan kommunism och kapitalism. Idag går det inte alls att prata om någon svensk modell - ändå försöker sossarna sälja den internationellt. GUD SÅ PINSAMT!

Men som feminist är det lite jobbigt att tänka själv så jag har helt enkelt gjort som framträdande feministiska företrädare och föredömen lärt oss och helt sonika plagierat och kopierat hela texten direkt härifrån.

Kapitel 3 - Mirakel eller Massutmaning?

Alla vet redan vad jag kommer säga, titeln säger allt, så jag behöver inte ens skriva kapitlet. Jag kan sätta punkt här.

Kapitel 4 - Sammanfattning

Ja huvudrubriken är ett klick-bait, och du gick på det. Läser du också sExpressen, Dagens PK-nyheter och Aftonblaskan ofta? Har ni noterat skillnaden på rubriker, innehåll och inriktning på artiklarna före och efter Drottninggatan? När något hände på "journalisternas gata" förändrades plötsligt rubriker och innehåll i artiklarna. Vad ska man säga om det? Det sägs nog bäst med något som redan är sagt. Jag måste få lov att citera Åkesson här och tillämpa det på den svenska journalistkåren: "Välkommen till verkligheten!". Eller som en av mina favoritimmigranter Alice Teodorescu skriver: Förnekelse skapar farliga politiker:

"Men det är inte en nationalistisk, konservativ eller främlingsfientlig revolt vi beskådar i första hand, även om det är den gängse analysen. Snarare handlar det om att när staten inte längre förmår fullgöra sitt kärnuppdrag på det sätt som människor förväntar sig, när fred, frihet och mat på bordet inte längre verkar självklart för att fokus ligger på genusdagis och ideologiskt renläriga museer, när människor upplever att medierna är emot dem och för de som de är satta att granska – ja, då eroderas förtroendet och det enda rationella som återstår är att rösta i protest. Det är alltså mer en fråga om bristande politiskt utbud än om något annat.

Precis som det är i Sverige; väljarna oroade sig för invandringen, Sverigedemokraterna var de enda som hörsammade, varpå övriga partier stoppade huvudet allt djupare i sanden, varför väljarstödet växte än mer eftersom deras oro avfärdades och hånades. När politikerna väl borstade bort gruset ur ögonen var det för sent."

Alice är en nykter och ljusstark fyr att ta sikte på när hela PK-havet stormar. Men det jag är mest förundrad över av allt i världen är; hur kan ett hav luta så mycket åt vänster?? 

Förhoppningen är att några tänker till och förstår kontentan av vad jag just skrivit trots att det är så kortfattat.

Kapitel 5 - Källförteckning

Eftersom detta är en feministisk doktorsavhandling behöver vi inte använda oss av etablerade vetenskapliga metoder utan kan använda oss av genusvetenskapens unika metoder. Därför har denna källförteckning en egen feministisk uppställlning, inklusive något extra l, kategorisering och sortering. Den är lite upp- och ner som ni kanske ser, men det är bara för att ni inte är tränade att se världen ur ett feministiskt perspektiv. Övning ger färgblindhet, nej förlåt, färdighet ska det vara!

Saltsjöbaden Agreement av Dåvarande Patriarkatet, handledaren har sagt att vi måste använda oss av mer internationella källor eftersom feminismen är global idag, därför har jag använt mig av svengelskans "Saltsjöbaden Agreement" istället så att det blir lite mer internationellt.

Massutmaning av Tino Sanananandajdi hur tusan stavas det? Det här är det största problemet med invandringen, man vet inte hur man ska stava till namnen i Sverige längre. Asjobbigt. Vi måste införa genusperspektiv på stavningen av namnen.

Initiativrika Feminister av SvD ledare

Hur blev Sverige rikt och jämlikt? av Andreas Bergh 

Förnekelse ger farliga politiker av Alice Teodorösku..räsku är det finskt eller? nu har vi samma problem där igen. Svårt det här med referenser, vi får skylla på att genusvetenskapen måste använda andra stavningsregler än övriga vetenskaper, eftersom det är ett så speciellt område och alla andra områden är mansdominerade och kvinnoförnedrande. 

DN gör helomvändning på ledarplats av Paulina Neuding 

Den svenska modellen av Socialteokratiska Arbetslöshetspartiet, korrekta namn på referenser är kvinnoförnedrande och ett arv från ett patriarkalt samhälle, därför måste vi hitta på nya termer i källförteckningen som är mer förenliga med genusvetenskapen. Sossarna är därför omdöpta till vad dom symboliserar idag från ett feministiskt perspektiv - en socialteokratisk maktelit vars enda mål är att hålla sig kvar vid makten, precis som patriarkatet. Som feminist måste du därför engagera dig för att störta det Socialteokratiska Patriarkatet!

Kapitel 6 - Förslag på fortsatt läsning

Vill du läsa och lära dig något mer konkret kan du titta på de övriga bloggartiklarna här.

 

 

12 Jun 2017


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se