Stäng
Valresultat 2018 - Småföretagarna i majoritetHar du som småföretagare svårt att välja parti i valet 2018?

Här har du en snabb och enkel tabell som hjälper dig avgöra vilket parti du ska rösta på 2018. Tabellen är indelad i två kategorier; De som förväntas innebära negativa effekter för Sverige och landets framtid och de partier som har politiska ambitioner och partiprogram som är uttryckligen småföretagsvänliga och innehåller få eller inga förslag som försämrar för småföretagaren.

Småföretagarnas partier är i majoritet:

@

Hot mot nationens säkerhet och framtid:

Opinion

Valnatten

Slutgiltigt

 

F!

Feminazistisk Idioti

1,0?

0,4 0,46

L

Brysselbyråkraterna

6,0

5,5 5,49

S

Socialteokraterna

24,1

28,4 28,26

V

Robin Hood-partiet

10,0

7,9 8,00

MP

Ogräspartiet Maskrosen

5,1

4,3 4,41
Totalt:  

45,2

46,1 46,16

 

@

Småföretagsvänliga:

Opinion

Valnatten

Slutgiltigt

 

M

Modererade utspelspartiet

17,9

19,8 19,84

SD

Ulven i fårakläder

19,6

17,6 17,53

KD

KRISdemokraterna

5,6

6,4 6,32

C

Tidelagsförbundet

8,2

8,6 8,61

MS

Alexander Bard & partners

0,3?

? 0,20

AfS

Rätt alternativ?

1,9?

? 0,31
Totalt:  

51,3

52,4 52,3

Källa: val.digital (baserat på snittresultatet från varje institut senaste 5v)

(2018-09-07)

Notera: De partier som inte kommer över 4% som är inträdesbiljetten till Riksdagen ingår inte i den totala summeringen av de 2 kategorierna. Om man bara tar med de partier som är med/kommer in i riksdagen vid valet 2018 så är partier som har en positiv politik för småföretagare i majoritet. Det återstår att se om det denna mandatperiod kommer ge någon verklig effekt på byråkratikrånglet, regelbördan, momsvansinnet och skatteförtrycket som småföretagarna ute i verkligheten får brottas med. 

I skrivande stund har alltså småföretagarna egen majoritet i Riksdagen med 51,3% av väljarstödet.

Man kan även notera att enligt slutgiltigt resultat får M+KD+SD, som röstar nästan lika i alla frågor, tillsammans 152 mandat och de kan därmed rösta ner all skit från den rödgröna röran som bara skramlar ihop 144 mandat. Om man röstar lika i de flesta frågor borde man väl kunna sätta sig i samma regering..

Varför ska du rösta på ett småföretagarvänligt parti?

Det är alltså INTE offentlig sektor, storföretag, EU eller politiker som bär Sverige på sina axlar - det är småföretagen! 

Ska Sverige ha någon framtid krävs småföretagarvänlig politik för att hålla kvar företagarna inom Sverige och inte minst EU. Under en längre tid har trenden från Riksdagen och EU varit att sätta upp fler och fler byråkratikäppar för småföretagen så att det snart går att vandra över Östersjön utan att bli blöt bara genom att gå på alla byråkratihinder som politikerna har planterat ut.

Varför behövs en småföretagarvänlig politik?

Tyvärr är det så att många av de ökande administrativa sjunkbomberna som släpps mot företagarna inte längre kommer från Sveriges Riksdag, utan i allt snabbare och i allt större omfattning kommer från EU. Ett av grundproblemen med EU är att de verkliga besluten tas av personer som inte går att rösta bort. 

EU är i grunden en odemokratisk organisation som inte styrs av folket och småföretagarna i Europa - utan av en politisk elit och hårt lobbande storföretag. Detta gör det nästan omöjligt för småföretagare att påverka den nya tsunamin av byråkratisk dynga och obegripliga administrativa ekorrhjul som bara konsumerar resurser och inte skapar något värde för samhället, ekonomin eller småföretagarna. 

Det enda EU verkar göra numera är att göda byråkratin. Det ligger i politikers och byråkraters egenintresse att maximera byråkratin. Det finnas alltid någon ny kontrollfunktion eller rapporteringsfunktion som kan införas.. När den är implementerad kan man alltid lägga till ännu en byråkratisk kontrollfunktion för att kontrollera den första kontrollfunktionen. Sedan kan man gärna utreda och förändra regelverket löpande så att ingen är säker på vilka spelregler som gäller på marknaden. Brysselbyråkraterna härskar genom att söndra precis som Putin. 

För varje dag som går blir EU mer och mer som Sovjetunionen - en byråkratisk koloss som helt förlorat förmågan att skapa värde i ekonomin och samhället. Man konsumerar bara resurser - andras resurser! I allt högre grad just småföretagarna resurser!  

Det får vara nog nu - rösta inte på ett småföretagarfientligt parti oavsett om du är löntagare, företagare eller kategoriserar dig som något annat. Småföretagarna utgör 99,4% av företagen, det är småföretagen som anställer flest löntagare och genererar största andelen av de totala skatteintäkterna i kommunerna. Det största bidraget från småföretagen får Åre (42%) och lägst Oxelösund (19%).

Läs gärna beskrivningarna av partiernas politik med glimten i ögat på den här sidan. Den skrevs inför förra valet men inte mycket har förändrats hos de etablerade partierna vilket är själva problemet..

En småföretagarvänlig politik är bra för alla i samhället!

 

 

 

6 Sep 2018


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se