Stäng
Varför blir inte Egenavgifterna 28,97% för 2016?Egenavgifter 2016. Vad blir egenavgifterna för 2016? Varför stämmer inte summan när man räknar ihop egenavgifterna för inkomståret 2016?

Egenavgifter 2016

Skatteverket har lagt ut ny info för egenavgifterna för 2016. Det är dock omöjligt att få detta att stämma när man räknar ut varje post för sig och summerar. Detta beror på att Skatteverket har räknat/skrivit fel i sin info för 2016. Så här ser Skatteverkets tabell för egenavgifter ut: egenavgifter fördelning 2016 Här ser vi att det är någonting som inte stämmer. Om man summerar kolumnen för 2016 får vi resultatet 29,24%. Har Bidragsdemokraterna smyghöjt Egenavgifterna utan att informera någon? Nej riktigt så konspiratorisk kan man inte vara, det rör sig antagligen om ett enkelt skrivfel från Skatteverkets sida. Om man analyserar varje post för sig och går igenom vad som står i budget etc då ser man att ARBETSMARKNADSAVGIFTEN lämnas oförändrad för 2016 jämfört med 2015. Det betyder att denna rad ska vara 0,10% inte 0,37%. Om man tittar på historiken ser man att någon drulpelle på Skatteverket har tagit en mall från 2014 eller tidigare och därför har värdet blivit 0,37% för 2016 fast det ska vara 0,10%. Hur många sådana här fel finns det i Skatteverkets information? Men vi kanske ska vara lite snälla mot Skatteverket, dom kommer förhoppningsvis ändra informationen till rätt värden efter Julledigheter och nyår.. Se även: Ladda ner löneräknare för Enskild Firma för 2016 här Vilka brytgränser gäller för 2016?

 

 

26 Dec 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se