Stäng
Löneräknare för att räkna ut uttagsutrymmet för lön i Enskild FirmaEtt problem man ställs inför som enskild näringsidkare är att veta hur mycket lön man kan ta ut ur företaget varje månad. Egentligen tar man inte ut lön i enskild firma utan man gör egna insättningar och egna uttag. Men hur vet man då hur stort uttag man kan göra från den enskilda firman varje månad? Det är här det blir problem. Visst man kan räkna ut det i detalj baserat på årsvärden här på Skatteverket, eller en väldigt förenklad räknare som här på verksamt.se, eller man kan använda andra räknare och estimeringar mellan tummen och pekfingret med varierande kvalitet och korrekthet på olika sidor på internet. Men om man vill få ett riktigt bra och korrekt värde på vad jag kan ta ut den här månaden, hur räknar jag då?

Beräkna löneutrymmet i Enskild Firma

Jag lyckades inte hitta en enda tillräckligt bra räknare för att beräkna löneutrymmet månadsvis för enskilda firmor. Så jag blev tvungen att skapa en egen räknare i Excel. Den här räknaren förutsätter att du förstår och kan läsa Skatteverkets skattetabeller vilket du kan lära dig mer om här. All övrig info du behöver för att beräkna hur mycket pengar du kan ta ut från företaget varje månad finns i Excel-filen eller räknas ut automatiskt. Här kan du se aktuella procentsatser för Egenavgifterna.

Beräkna Uttagsutrymmet (löneutrymmet) för egenföretagare med Enskild Firma 2015

Med hjälp av den här löneräknaren för enskild firma kan du enkelt se hur mycket du kan ta ut varje månad efter vinstskatt, preliminärskatt och egenavgifter. Din vinst i enskild firma beskattas precis som om det hade varit en lön från en vanlig tjänst. Det betyder att brytgränser för statlig skatt och värnskatt påverkar dig även när du har en enskild näringsverksamhet. När du anger vinsten högst upp i räknaren ska du alltså lägga in resultatet för månaden, det betyder alltså att du tar dina intäkter för månaden minus dina kostnader, men dra inte av några skatter det gör programmet själv. Du för alltså bara över resultatet från din RR-rapport i bokföringsprogrammet för aktuell månad. Den här löneräknaren har också stöd för stödområden, så även om du har driftställe i stödområde så kan du räkna ut en korrekt värde på vad du kan ta ut per månad. Du kan också se hur mycket du kan tjäna genom att flytta till en glesbygd jämfört med din nuvarande folkbokföringsadress. Det finns många tusenlappar att tjäna på att t.ex. flytta till norrlands inland. Jag har inte hittat någon liknande räknare någonstans på internet, så jag blev tvungen att programmera den själv i Excel. Om jag hade detta problem så antar jag att rätt så många till med enskild firma har råkat ut för samma problem. Men nu finns alltså lösningen här i form av ett Excel program: Löneräknare för Enskild Firma i Excel

Avancerad Löneräknare för PRIVATPERSONER (med inbyggt VBA makro)

Räkna ut jobbskatteavdraget - räkna ut skatten och lön efter skatt automatiskt med denna smidiga Excel-räknare. Visual Basic makrot letar reda på rätt tabellskatt automatiskt åt dig med ett enda klick! Du slipper tänka själva!

Den här löneräknaren räknar ut vad du får kvar efter skatt och jobbskatteavdrag. Den hämtar rätt tabellskatt för just din skattetabell (29-40) och du kan även justera uträkningen utifrån din ålder. Du kan se lön och skatt per månad och på årsbasis. En smidig löneräknare som hanterar jobbskatteavdraget och alla olika grundavdrag utan att du behöver tänka själv! 

Uppdaterad fil 2015-10-04!

Aktuell version: v3.00

Avancerad Löneräknare för Enskild Firma

(med inbyggt VBA makro) Beta-version

Den här vinsträknaren hanterar automatiskt alla skattetabeller och hämtar rätt värde baserat på vinst. Den justerar beräkningarna för olika ålderskategorier och hanterar egenavgifter. Den har också en funktion för att skapa en tabell för skatteeffekter (skattetryck) för just din situation, skattetabell och nedsättningar/avdrag. Du kan alltså med hjälp av detta verktyg se vilken optimal vinst du ska försöka få i din enskilda firma för att minimera skatten. Det enda du egentligen behöver veta är numret på din skattetabell, visual basic makrot gör resten av jobbet åt dig!

(OBS! Min modell ger ett värde för den totala skatten som avviker någon eller några % från Skatteverkets beräkningsmodell eftersom den bl.a. räknar med verkliga matematiskt korrekta värdet på egenavgifter och visar ett slutresultat på skatten som är närmare det du faktiskt får betala i slutändan)

Beräkna och räkna ut vinst efter skatt i enskild firma. Hjälp att räkna ut lönen eller uttagsutrymmet i enskilda firmor med hjälp av Excel makro/VBA makro.

Uppdaterad fil 2015-10-06!

Aktuell version: [v3.11(2015)][v3.12(2016)
Kunden bestämmer Priset! - En ny revolutionerande prismodell för digitala tjänster. Hur mycket är programmet värt för Dig? Välj pris själv och donera till Momsens.se
Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.
Ladda ner löneräknaren här!

Nyckelord:

Löneräknare, Enskild firma, beräkna uttagsutrymmet i enskild firma, räknare i Excel, lönemall excelVinsträknare för egenföretagare, Vinst per månad

Vad ingår i Egenavgifterna för enskild firma?

ÅlderspensionsavgiftEfterlevandepensionsavgiftSjukförsäkringsavgift.

Föräldraförsäkringsavgift, ArbetsskadeavgiftArbetsmarknadsavgift.

Allmän löneavgiftEgenavgiftEgenavgifterDriftställe i StödområdeReduktion för Stödområde

Nedsättning EgenavgiftBruttolönTabellskatt i kronorNettolön, beräkna nettolön i enskild firma

Egenavgifternas sammansättning 2015, löneräknare för 2015, beräkna vinst enskild firma 2015. Löneuträknare.

LADDA NED LÖNERÄKNAREN FÖR ENSKILD FIRMA HÄR

Här hittar du skattetabeller och instruktioner för hur man läser dessa

12 Sep 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se