Stäng
Räkna ut lön efter skattLön efter skatt. Hur mycket får man kvar i lön efter jobbskatteavdraget? Vad blir lönen efter skatt? Finns det någon automatisk löneräknare så man slipper leta i skattetabellerna? Var hittar jag löneräknare för aktuellt år?

Vad blir lönen efter skatt?

Att räkna ut skatten på lönen har blivit riktigt komplicerat med alla olika grundavdrag, justeringar för olika ålderskategorier och inkomstkategorier, hantering av ökad skatt efter brytgränserna, och alla olika steg med jobbskatteavdrag. För att vara säker på att få fram rätt belopp på skatt och lön måste man använda sig av skattetabellerna. Det finns en del olika onlineräknare på internet men ofta så är en eller flera förändringar inte uppdaterade i formlerna så uträkningarna stämmer inte för inkomståret som gäller nu. Här kunde man räkna ut jobbskatteavdraget förut men den verkar inte vara uppdaterad för de förändringar som införts för nuvarande år. Här kan du ladda ned en Excel snurra med VBA macro som räknar ut din lön efter skatt med de senaste skattetabellerna:

Löneräknare för privatpersoner

Räkna ut lönen efter jobbskatteavdraget - räkna ut skatt och lön efter skatten helt automatiskt utan att du behöver leta manuellt i skattetabellerna. 

Ladda ner löneräknare för Excel här

Löneräknare för Macbook?

Den här löneräknaren är gjord för Excel i Windowsmiljö. Även om Excel nu finns för Mac så stöds inte Visual Basic makron och VBA programmering. Därför kommer inte räknaren att fungera på din Macbook Air eller annan iOS enhet. Jag har i dagsläget inga planer på att konvertera programmet till AppleScript så att den fungerar i Numbers-programmet, men däremot är det sannolikt att det kommer en löneräknare som app för iPhone och iPad lite längre fram.

Läs också:

Hur mycket får man tjäna på sin hobby innan det blir skatt?

Hur läser man Skatteverkets skattetabeller?

Momsräknare för att räkna ut momsen

Brytgränser för statlig skatt och värnskatt

 

26 Oct 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se