Stäng
Dela ut WiFi från din laptopDela ut internetuppkopplingen från din dator. När man är mycket på resande fot kan man oftast koppla upp sig mot WiFi gratis. Även i Asien är det väl utbyggt med Wifi tillgänglighet, vilket gör att man lätt kan arbeta som frilansare runt om i världen idag. Men ibland är man på ställen där det inte finns WiFi, t.ex. i sommarstugan eller i bussen eller på någon annan plats. Man vill använda läsplattan eller mobilen men inte använda den dyra mobiluppkopplingen via 3G eller 4G, hur gör man då? Går det att koppla upp sig via sin bärbara dator? Att använda sin bärbara dator som router? Alla Lifebooks, Smartbooks och allt vad dom nu heter har ju WiFi idag, men många tror att man bara kan ta emot internet via WiFi, men det är fel man kan faktiskt sända WiFi från sin bärbara dator också. Det är ganska krångligt om man ska ställa in allt själv och någon form av program för att hantera signalerna behövs, och det är väl inte alla som är kapabla att slänga ihop ett sånt program åt sig själv. Men det finns en riktigt smart lösning för en billig penning.

Gör om din bärbara dator till router

Istället för att lägga 700 spänn på en router för att dela ut din internetuppkoppling kan man faktiskt installera ett litet program som heter Connectify som gör jobbet åt dig lika bra. Med hjälp av Connectify kan du dela ut din 3G dongel uppkoppling via din laptop. När du är i sommarstugan tar du bara med dig din bärbara dator och kopplar upp den via ditt 3G eller 4G modem eller 3-4G dongel. Sen delar du bara ut internetuppkopplingen via din dator till din mobil och din läsplatta och till alla andra i närheten om du vill. 

Ladda hem programmet för att göra din dator till en WiFi hotspot här

Hotellrum med optisk kabel

På en del hotell har du bara fri trådlös WiFi tillgängligt i de allmänna områdena, sen har du en optisk kabel för att ansluta din laptop i ditt rum. Problemet är då att du inte kan ansluta din mobil och/eller iPad till internet i ditt rum vilket kan vara ganska irriterande. Då är lösningen från Connectify också perfekt. Du kopplar bara in den optiska kabeln till din bärbara dator och sen delar du ut den internetuppkopplingen till alla andra trådlösa enheter som mobiler, läsplattor, surfplattor och alla andra prylar som börjar få internetuppkoppling idag.

Kryphål för att komma undan WiFi avgifter per enhet

Det här programmet är också utmärkt för er som reser i grupp. Ofta får man gratis Wifi men om man åker runt några stycken och bor på billiga vandrarhem och hostels måste man ofta betala en avgift för att få WiFi uppkoppling. Om man då är en grupp studenter med begränsad budget kan 5-6 separata WiFi avgifter kännas väldigt onödigt. Då är Connectify en utmärkt lösning. Den av er som har laptop eller någon typ av bärbar dator med WiFi köper då en WiFi uppkoppling som man sedan delar ut till de andra i gruppen med hjälp av Connectify. På så sätt får alla internetuppkoppling till alla sina mobiler och iPads och datorer. Det är heller inte ovanligt (speciellt i Australien och Nya Zealand) att hotell och vandrarhem använder en lösning som gör att du bara kan koppla upp en enhet till internet i taget. Detta är frustrerande om man ska växla mellan sin dator och sin mobil, ibland har man dessutom flera mobiler med sig. Kanske en privat och en företagsmobil eller en backup mobil. Alla vill man uppdatera med WiFi. Då är den här WiFi hotspot delaren från Connectify fantastiskt bra.

Hur bokför man inköp av Connectify?

När du prenumererar på WiFi hotspot-tjänsten från Connectify importerar du egentligen en tjänst från ett amerikanskt företag. Det betyder att det blir import av tjänst utanför EU. Connectify finns i Philadelphia, USA. De $20 som tjänsten kostar för PRO-versionen ett år motsvarar i skrivande stund 168 svenska kronor. Dessutom måste vi bokföra ingående och utgående moms, med andra ord måste vi beräkna momsen själv på inköpet. Läs mer här om vad som gäller vid inköp av varor och tjänster utanför EU. Konteringen av Connectify Hotspot 2015 PRO blir då så här om du betalar med ditt kreditkort:

Beskrivning Konto Debet Kredit
Programvaror  5420 168  
Utgående moms tjänster utl. (fik) 2614   42
Ingående moms tjänster utl. (fik) 2645 42  
Egen insättning 2018   168

Se priserna för Connectify här

Få 75% rabatt på Connectify Hotspot

Klicka här för att få 75% rabatt på Connectify Hotspot

25 Oct 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se