Stäng
E-conomic har köpt Speedledger

De två konkurrerande bokföringssystemen E-conomic och Speedledger ska nu samsas under samma paraply. Det danska bokföringsprogrammet Economic som har stöd i ryggen från HQ Capital köper nu det svenska bokföringsprogrammet Speedledger som jag själv använder.

Det är inte fråga om att integrera bokföringsprogrammen eller att Speedledger blir en del av e-conomic utan programmen ska fortsätta att vara separata system för bokföring och de kommer även i fortsättningen att marknadsföras som två olika system enligt IDG.se. Däremot kommer den stora fördelen för Speedledger vara att man får hjälp ut på den internationella marknaden där E-conomic redan är väl etablerade. Med det här köpet blir E-conomic den ledande aktören på den svenska marknaden för webbaserade bokföringsprogram.
Molnbaserade bokföringsprogram är populära i Sverige och att bokföra online är något som har gått hem hos svenskarna, som redan ligger i täten när det gäller internetanvändning av banker. Det har gjort att Speedledger med sin integration mot bankkontot också gått hem bra hos de svenska småföretagarna. E-conomic är ett större och mer komplett system med fler funktioner medan Speedledger har ett mer automatiserat och smidigt upplägg med att bokföra direkt på bankkontot. Priset för Speedledger ligger i skrivande stund på 125/mån och E-conomic på 156/mån om man vill ha koppling mot banken. Deras viktigaste och farligaste konkurrent framöver kan nog bli gratisprogrammet promikbook som växer snabbt och starkt på den svenska marknaden, men som saknar den smidiga momsrapportfunktionen som Speedledger har. E-conomic är ett mer traditionellt bokföringsprogram fast det är webbaserat medan Speedledger har ett helt nytt angreppssätt för bokföring.

Här finns en utvärdering av speedledger som Momsens.se använder

12 Feb 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se