Stäng

Stäng
E-conomic har köpt Speedledger

De två konkurrerande bokföringssystemen E-conomic och Speedledger ska nu samsas under samma paraply. Det danska bokföringsprogrammet Economic som har stöd i ryggen från HQ Capital köper nu det svenska bokföringsprogrammet Speedledger som jag själv använder.

Det är inte fråga om att integrera bokföringsprogrammen eller att Speedledger blir en del av e-conomic utan programmen ska fortsätta att vara separata system för bokföring och de kommer även i fortsättningen att marknadsföras som två olika system enligt IDG.se. Däremot kommer den stora fördelen för Speedledger vara att man får hjälp ut på den internationella marknaden där E-conomic redan är väl etablerade. Med det här köpet blir E-conomic den ledande aktören på den svenska marknaden för webbaserade bokföringsprogram.
Molnbaserade bokföringsprogram är populära i Sverige och att bokföra online är något som har gått hem hos svenskarna, som redan ligger i täten när det gäller internetanvändning av banker. Det har gjort att Speedledger med sin integration mot bankkontot också gått hem bra hos de svenska småföretagarna. E-conomic är ett större och mer komplett system med fler funktioner medan Speedledger har ett mer automatiserat och smidigt upplägg med att bokföra direkt på bankkontot. Priset för Speedledger ligger i skrivande stund på 125/mån och E-conomic på 156/mån om man vill ha koppling mot banken. Deras viktigaste och farligaste konkurrent framöver kan nog bli gratisprogrammet promikbook som växer snabbt och starkt på den svenska marknaden, men som saknar den smidiga momsrapportfunktionen som Speedledger har. E-conomic är ett mer traditionellt bokföringsprogram fast det är webbaserat medan Speedledger har ett helt nytt angreppssätt för bokföring.

Här finns en utvärdering av speedledger som Momsens.se använder

12 feb 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna. Använd detta kontaktformulär istället.