Hur bokför man påfyllning av kontantkort?Bokföra kontantkort. Hur bokförs refill på kontantkort? Vilket konto bokför man påfyllningen av sim-kortet? Bokför man annorlunda om man betalat påfyllningen med betalkort? Får jag bokföra momsen även fast det inte står något belopp och momssats på kvittot som jag fått i mailen när jag fyllde på mobilen?

Att bokföra momsen vid påfyllning av mobil för företaget är inte helt enkelt. Ofta saknas specifikation av momsen, så hur ska man då bokföra refill av mobil?

Hur konterar man refill av kontantkort?

Kontantkort som du fyller på online till din mobil bokför du på konto 6212.

Istället för att upprepa mig angående hur momsen hanteras vid köp av mobilpotter och surfpotter och liknande på mobila kontantkort, så hänvisar jag istället till den här sidan där kontering och förklaring av detta redan finns:

Här kan du läsa mer om hur man konterar och hanterar momsen för mobilen

 

2 sep 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.

Använd detta kontaktformulär istället.

Behöver du hjälp med att hantera moms på digitala tjänster och e-böcker? Letar du efter en tjänst som kan fakturera rätt momssats beroende på vilket land kunden finns i? Då ska du testa den här tjänsten!MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.

Starta firma på 5 min!


Ekonomi Länkar