Stäng
Kryphål för att undvika negativa räntor på bankkontotNegativ ränta på bankkontot. Finns det något sätt att undvika negativ ränta på sparkontot? Storbankerna har börjat införa negativa räntor för större företag och myndigheter, vad gör man om det blir negativa räntor på företagskontot?

Så här kommer du runt negativ ränta på bankkontot

Det enklaste sättet är helt enkelt att överföra pengarna från bankkontot till ett PayPal konto där du slipper negativa räntor.

De flesta betalar redan indirekt negativ ränta eftersom man måste betala avgifter för internetbank, kreditkort och bankkort kopplade till bankkontona.

Man kan också som enskild näringsidkare med en mindre firma fundera på att gå över till gratis bokföringsprogram som Promikbook eller Zervant och använda PayPal som företagskonto och skippa den traditionella storbanken helt och hållet. Det beror naturligtvis på din verksamhet och transaktionsflöde om en sådan lösning fungerar för just dig och ditt företag. Alla leverantörer etc kanske inte kan betala till PayPal-konton. Tjänar du pengar med Adsense-annonser så bör man påpeka att Google bara betalar ut pengar till riktiga bankkonton.

 

18 May 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se