Stäng
Moms på Skrivarpapper (kopieringspapper)Moms på Skrivarpapper. Vad är det för moms på kopieringspapper? Vad har vanligt A4 papper för momssats? Är det bokmoms på papper?

Moms på kopieringspapper

Eftersom blanka A4 sidor eller pappersark i andra format inte har någon text som kan vara copyrightskyddad kan vanligt papper till skrivaren inte omfattas av bokmomsen på 6%. Skrivarpapper blir alltså som vilken vara som helst och får därför den vanliga momssatsen 25% moms. Detta är bra att känna till om man köpt flera saker från t.ex. inkclub och måste dela upp fakturan i kostnader för företaget och kostnader som är privata och som du ska betala med egna pengar som inte ska räknas in i företagets resultaträkning. Då måste man räkna ut momsen manuellt på de varor som företaget ska betala och de varor företaget har rätt att lyfta momsen på. Då kan det vara praktiskt att ha momsräknare tillhands. Momsens.se har både onlinebaserade momsräknare och appar för både Android och iOS. Här finns momsräknarna:

Framlängesmoms 

(Du vet kostnaden men vill lägga på momsen för att få totalpriset)

Baklängesmoms

(Du vet priset men vill veta momsen som ingår i priset)

Hur bokför man kontorsgrejer?

Läs här om kontering av Förbrukningsinventarier Förbrukningsmateriel, (förbrukningsmatrial), Kontorsmatriel (Kontorsmatrial)

 

 

10 Sep 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se