Stäng
Tom SIE-fil med BAS-2016Ladda ner SIE-fil med BAS-kontoplanen utan verifikationer. Problem med SIE-filer mellan Mac och PC? Varför blir det konstiga tecken är jag importerar SIE-filer? Jag har exporterat SIE-fil från Bokio där jag jobbat på Mac och försöker nu importera SIE-filen i Promikbook fast där jobbar jag på en PC, nu är alla svenska tecken ersatta med konstiga tecken, hur löser man det? Hur fixar man förvrängda tecken i SIE-filer?

Problem med Mac och SIE-filer

Om du använder ett onlinebaserat bokföringssystem som Promikbook, Speedledger, Zervant eller Bokio händer det ibland att man vill växla mellan att jobba på PC och Mac. Men har man jobbat på Mac kan det bli problem med de svenska bokstäverna om man exporterar en SIE fil när man jobbar på Mac och sedan ska importera SIE-filen när man jobbar på PC. Då behövs en tom SIE-fil som man kan importera och skriva över konton och kontonamn med. Här kan du ladda ner en tom SIE-fil med BAS-2016 konton och svenska kontonamn med korrekta svenska bokstäver:

Ladda ner tom SIE-fil med BAS 2016

Orkar du inte lägga upp BAS-konton manuellt?

Vissa bokföringsprogram ger dig tillgång till hela BAS-kontoplanen automatiskt, medan andra som Promikbook bara har några få standardkonton upplagda som standard, sedan måste man lägga till de flesta själv. Detta kan vara tidsödande och irriterande. En lösning på det problemet är att använda min tomma SIE-fil som har massor med konton och kontonamn färdiga, då behöver du bara göra små justeringar för att anpassa till din egen verksamhet eller lägga upp ett fåtal specifika konton som just ditt företag behöver. Du importerar helt enkelt SIE-filen nedan och väljer att skriva över konton och kontonamn med informationen från filen så är det bara att tuta å köra!

Ladda ner färdig SIE-fil för import

Hur importerar man SIE-filer?

Exakt hur man gör importen av SIE-filerna skiljer sig mellan olika program, du måste läsa hjälpfilerna för just ditt bokföringsprogram eller kontakta programsupporten. Ett exempel på hur det går till lan du läsa här:

Importera SIE-fil i Promikbook

Importera SIE-fil i Speedledger

Zervant (saknar idag importfunktion för SIE-filer)

Bokio

Visma

Fortnox 

 

20 Jun 2016


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se