Stäng
Topp 3 - Längst tid på sidan - Blogginlägg som besökarna stannade längst tid på under 2014Vilka sidor på Momsens.se stannar folk längst på? Med andra ord vilken sida eller blogginlägg har högst genomsnittlig tid på sidan i Google Analytics? Momsberäkningar, bokföring av Adwords och kontering av egen insättning i enskild näringsverksamhet fick läsarna av Ekonomibloggen att spendera mest tid på sidan. Jag har sorterat bort sidor eller inlägg som inte fått mer än 30 besök då tiden blir för missvisande vid så litet underlag.

1. Räkna ut moms

Genomsnittlig besökstid: 7:38 min

Antingen har jag förklarat väldigt dåligt eller så gillar folk momsräknaren och sitter och knappar in många beräkningar så att man av den anledningen spenderar helt klart mest tid på sidan om att Räkna ut moms. Det finns relativt lite text på sidan, vilket visar att man inte behöver ha massor med text för att få besökarna att stanna länge. Exakt vilket av alternativen som är orsaken till de över 7 minuterna i snitt som folk dröjer sig kvar på sidan framgår dock inte av statistiken i Google Analytics..

2. Hur bokför man Google Adwords?

Genomsnittlig besökstid: 6:58 min

Något förvånande hamnar en ganska enkel kontering på topp 3 listan över sidor som läsarna stannar längst på. Lite förvånande eftersom även detta är en kort artikel. Jag har nu lagt till 2 rader för att förklara och motivera konteringen och kontona. Jag misstänker att folk börjat googla eller leta i bokföringspärmen för att se vad 5910 och 2018 kontona innebär, så jag lade till info om detta. Det borde få ned besökstiden för sidan. Nu vill man egentligen att besökstiderna ska gå upp, men jag vill inte slösa bort småföretagarnas tid med att sitta och slå i pärmar för att jag är otydlig, då lägger jag hellre till info och tappar lite krut i Googles ögon för att besökstiden går ned.

3. Kontering av Egen insättning i enskild firma

Genomsnittlig besökstid: 5:54 min

Det här resultatet förstår jag bättre. Sidan har 636 ord vilket man kan säga är knappt 2 A4 som jämförelse. Eftersom jag även jobbar som översättare, och ofta får betalt per ord, har man lärt sig att 300 ord motsvarar ca 1 A4 så att man snabbt kan uppskatta hur lång tid en översättning kommer ta när man förhandlar om pris och leveranstid. Detta beror givetvis också på layout, radavstånd och storlek på typsnittet. Men det kan vara bra att ha det som ett riktmärke. Är det mer kompakt text kan man räkna med 500 ord. Här kan du räkna ut hur många or och tecken det finns med hjälp av en onlineräknare för ord och tecken. Att besökarna spenderar drygt 5 minuter på den här sidan är inget som förvånar mig, det verkar helt normalt. Den här sidan återkommer jag själv till flitigt för att jag av någon anledning alltid blandar ihop kontona 2013 och 2018 när jag ska till att bokföra. Då är jag glad att jag har så bra sökfunktion på webbplatsen så att jag snabbt kan slänga upp momsens.se i webbläsaren och knappa in "egen insättning" så får jag svar direkt. Jag hoppas att mina besökare har förstått att min tanke är att momsens.se ska kunna användas så, som en snabb databas för att slå upp hur man konterar något. Om inte annat vet du det nu! Du hittar sökmotorn uppe till höger på sidan.

 

25 Jan 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se