Stäng
Vill du bli en Bank? Låna ut pengar till andra företag utan banker.Starta din egen bankverksamhet med Toborrow.se. Börja låna ut pengar till företag. Nu kan du som privatperson, men även företag, låna ut pengar till andra företag i behov -utan bankernas inblandning. Du blir alltså en egen bank kan man säga.

Vad är Toborrow.se?

Enligt dom själva beskrivs företagets verksamhet så här:

"Toborrow är en marknadsplats där företag i behov av pengar och finansiärer möts utan mellanhänder"

Mikrolån för företag

Du har säkert hört talas om det nobelprisvinnande konceptet mikrolån. Kanske har du även hört talas om myc4.com och dess mikrolån för fattiga entreprenörer i utvecklingsländer med syfte att utrota fattigdomen i världen. Nu finns ett liknande system i Sverige för svenska småföretag. Mikrolån för företag är ett välkommet tillskott nu när bankerna är så restriktiva att låna ut till småföretag och nya verksamheter. Med hjälp av det här systemet kan man samla in ett lån där många lägger 500 Kr eller en tusenlapp och tillsammans samlar ihop till hela lånesumman. Precis som på myc4 så styrs sluträntan av en auktion där långivare får lägga bud på hur mycket dom vill låna ut och till vilken ränta. Sedan när auktionen avslutas så får bara de lägsta lånebuden vara med som tillsammans fyller lånebeloppet. På så sätt får långivare möjlighet att investera i ny växande verksamheter och få en bra avkastning på utlåningen, ofta 8-10% på årsbasis. Samtidigt får småföretagare möjlighet att få lån till bra villkor och låg ränta utan att behöva blanda in banker som ofta säger nej efter en lång och tidsödande redovisning som tagit mycket kraft och energi att förebereda. Eftersom många investerar små belopp så kan även mer riskfyllda och osäkra företagsexpansioner och uppstarter få tag på pengar. En 5-hundring kan många lägga på något som inte säkert ger pengarna tillbaka.

Behöver du som småföretagare ett lån med låg ränta och justa villkor?

Nu har du möjlighet att finansiera din verksamhet på ett nytt sätt -genom mikrolån för företag. Läs mer här på Toborrow.se om möjligheten att låna ut till företag och hur du gör för att själv låna genom detta system. Nordnets framgångsrika reklamslogan "unbank yourself" har fått en ny innebörd. Nu kan du som småföretagare slippa tjafsa med banken om pengar, låna från andra företag och privatpersoner direkt! Gör banken arbetslös!

Företag lånar ut till andra småföretag

En ägare av ett café är antagligen bättre på att bedömma ett annats cafés potential, risk och kreditvärdighet. Därför är det rimligt att andra företagare i samma bransch sköter utlåningen till andra liknande företag. Det här är det nya moderna banksystemet utan traditionella banker. Nu kan du som företagare eller privatperson låna ut till företag i branscher och med produkter och tjänster som du själv är expert på, då är det lätt att bedömma risk och potential. Investera bara i de företag och branscher du själv vill, som lägst kan du låna ut 500 Kr. Här kan du få en bra räntebärande placering av överskott i din verksamhet som är betydligt bättre än en vanlig räntefond eller obligationsfond. Dessutom kan du minimera din risk genom att bara låna ut till de företag som du förstår dig på bra och där du vet vilken ränta du kräver för att du ska låna ut.

Hur vet man att Toborrow är seriöst?

Det har skrivits artiklar om Toborrow i media som här på di.se, och man har nyligen fått in Bonnier som delägare. Jag har själv investerat (lånat ut 1000 Kr) än så länge till dessa företag:

Låna ut pengar med Toborrow.

Läs mer om hur Toborrow fungerar här

22 Oct 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se