Stäng
Hur räknar man ut försäljningspris för att göra vinst när moms är inblandat?Försäljningspris, inköpspris, rek pris och momsHur ska man tänka för att räkna ut lägsta försäljningspris med vinst om man tar hänsyn till momsen? Hur vet man hur mycket man kan sänka det rekommenderade försäljningspriset med när det anges inkl. moms och inköpspriset är exkl. moms?

Hej undrar om du kan hjälpa mig med en fråga angående moms. Min fråga är när ja köper och säljer med moms hur ska jag räkna på priset så det inte blir att ja förlorar pengar bara för momsen ska betalas när ja redovisar. Tex om ja köper en produkt för inköpspris 1590 exkl moms och rek försäljnings pris 2990 inkl moms, hur mycket kan ja tex dra av på rek priset för att få någon marginal och inte behöver förlora på momsen. Tacksam för tankar och svar.

Räkna ut försäljningspris

Gör om priserna till utan moms först. Jag antar här att varan har 25% moms.

1590 inköpspris exkl. moms = lägsta pris du kan sälja för utan moms.

2990 / 1,25 = 2392 rek. försäljningspris utan moms.

Det lägsta priset du kan sälja för med vinst är 1591 plus moms. Då gör du 1 Kr i vinst.

Momsen läggs sedan ovanpå det pris du väljer att sälja för och du multiplicerar bara det priset med 1,25 för att få slutgiltigt försäljningspris mot kund, under förutsättning att varan har 25% moms.

t.ex. 1591 x 1,25 = 1988,75 Kr lägsta möjliga försäljningspris mot kund för att göra vinst (1 Kr vinst).

Här kan du räkna ut priset inklusive moms

Här kan du räkna ut priset exklusive moms

 

10 apr 2017


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna. Använd detta kontaktformulär istället.