Stäng
OBS! Skattejätten Avalara slutar tvärt hjälpa säljare på AmazonAvalara, ett ledande företag inom skattehantering, har överraskande meddelat att de kommer att sluta tillhandahålla tjänster för moms- och försäljningsskatterapportering för Amazon-säljare, vilket innebär att många handlare måste hitta alternativa lösningar för att hantera sina skatteförpliktelser.

För Amazon-säljare är konsekvenserna betydande. Utan en sömlös skattehanteringslösning riskerar de att inte kunna följa reglerna, få böter och inte minst den administrativa bördan av att manuellt hantera skatteredovisning globalt. Denna omställning kommer vid en tidpunkt då effektiv skattehantering är viktigare än någonsin, med tanke på de förändrade globala skattereglerna och den ökande granskningen av onlineförsäljning. Vilket säkert är en anledning till varför Avalara släpper Amazon som en het kastrull. Nu är goda råd dyra.

Här är lösningen

Avalara avvecklar Amazon Tax Services

Avalara har varit en pålitlig partner för Amazon-säljare och erbjuder automatiserad registrering, inlämning och överföring av moms direkt via Amazon-plattformen. Företaget har dock nyligen beslutat att sluta med dessa tjänster för Amazon-handlare från och med den 1 november 2024. Så det brinner i knutarna med andra ord! Detta beslut kommer som en överraskning för många säljare som har förlitat sig på Avalaras sömlösa integration med Amazon för att hantera sina komplexa behov av skatteefterlevnad i flera stater och jurisdiktioner. Den plötsliga uppsägningen av tjänster har lämnat säljare osäkra på hur de ska hantera sina skatter framöver.

Men det finns ett bra alternativ här

Konsekvenser för Amazon-säljare

Avvecklingen av Avalaras tjänster för Amazon-säljare har betydande konsekvenser:

  1. Ökat efterlevnadskrångel: Säljare måste nu manuellt följa upp sina skyldigheter avseende omsättningsskatter, registrera sig hos olika statliga myndigheter, lämna in många separata momsdeklarationer och betala in skatter, vilket kan vara en mycket tidskrävande och riskfylld process, särskilt för dem som är verksamma i flera olika jurisdiktioner.
  2. Risk för bristande efterlevnad: Utan en automatiserad lösning löper säljarna en högre risk för bristande efterlevnad, vilket kan leda till straffavgifter, räntekostnader och potentiella juridiska problem om de inte lyckas samla in och betala in skatter på rätt sätt i tid.
  3. Driftstörningar: Övergång till en ny skattehanteringslösning eller intern hantering av skattefrågor kan orsaka driftstörningar och kräva ytterligare resurser, vilket tar tid och kraft från kärnverksamheten.

Här kan du byta lösning för att hantera Amazon-försäljningen

Alternativa lösningar och kommande steg

Även om Avalaras beslut har skapat osäkerhet, har Amazon-säljare några alternativ att överväga:

  1. Utforska alternativa lösningar för efterlevnad av skatteregler: Säljare kan undersöka och utvärdera andra leverantörer av skatteuppföljning som erbjuder liknande tjänster och integrationer med Amazons plattform.
  2. Intern skattehantering: Större säljare med tillräckliga resurser kan välja att hantera skatteefterlevnad internt genom att anställa dedikerad personal eller utnyttja skatteprogramvarulösningar.
  3. Sök professionell hjälp: Att rådgöra med skatteexperter eller redovisningsbyråer som är specialiserade på beskattning av e-handel kan ge vägledning och stöd under övergångsperioden. Men många vägrar ha något att göra med kunder som säljer på Amazon, och jag förstår varför, efter att ha försökt hjälpa ett par stycken tidigare. Det var inte lätt att få Amazons underlag att passa in i myndigheternas och skatteverkens regler i Europa och Sverige.


Alternativ Skattehantering Amazon

Det är hög tid för Amazon-säljare att agera snabbt och utforska sina alternativ för att säkerställa fortsatt skatteefterlevnad och undvika potentiella påföljder eller juridiska problem. Att komma igång med den här typen av skattehantering hos en ny partner är inget som sker över en natt så det är bara att sätta igång. Bäst är nog att ta hjälp av Quaderno i det här fallet.

Gå till Quaderno snabbt innan de blir dränkta i tsunamin av desperata Amazon-säljare. Möjliga andra alternativ är TaxJar, Vertex, and Sovos. Det är bara en tidsfråga innan de också börjar tacka nej till Amazon-säljare.


Alternativ Skattehantering Amazon

6 Jun 2024


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se