Stäng
Momssatser i Holland (Nederländerna)Moms i Holland (BTW). Hur mycket ligger momsen på i Holland? Undrar du vad det är för moms i Nederländerna? Vilken momssats har digitala tjänster som man säljer till nederländska kunder? Vilken momsregistreringsgräns är det i Nederländerna?

2020: Enskilda firmor i Nederländerna har bytt momsnr-system (B.01). Viktigt för dig som ska redovisa försäljning till dessa i periodisk sammanställning.

Format för EU-VAT nummer: NL000000000B00

Vilken är standardmomsen i Holland?

Momssatser i Holland

Normal momssats: 21%

Finns det några reducerade momssatser i Nederländerna?

En Reducerad momssats: 9%

E-böcker och e-publikationer får 9% moms 2020.

Momssatsen (6%) höjdes till 9% år 2019.

(Mat, dryck (ej alkoholhaltiga), jordbruksprodukter och även vissa tjänster inom eller relaterade till jordbruket, mediciner, viss utrustning för funktionshindrade, böcker, tidningar, hårfrisörer, badhus, vattenförsörjning, antikviteter, teaterbiljetter, inträde till nöjesparker, konstverk som säljs av konstnären själv (annars 21%), städning av privatbostad, passagerartransport, hotell, småreparationer av cyklar, skor och kläder, camping, museum och solpaneler)

Precis som i Sverige gäller inte 6% för digitala publikationer just nu som har den normala skattesatsen på 21%. Sverige tänker sänka e-böcker till 6% 1 juli 2019 och Holland har redan deklarerat att man tänker sänka 1 januari 2020.

För dig som säljer appar eller elektroniska tjänster och undrar över vilken momssats dessa har i Holland nu när du som säljare ska samla in och betala denna moms för kunden i Holland fr.o.m. 2015 så är det alltid 21% på "elektroniska tjänster" i Nederländerna.

Övriga EU-ländernas momsnivåer

Gränsvärdet för distansförsäljning till Holland

Vilket är gränsvärdet när man säljer produkter till Holländare? Om du handlar med Nederländerna och försäljningen blir högre än €100000 måste du momsregistrera dig och betala och redovisa moms i Holland

Tröskelvärde för registrering vid distansförsäljning: €100000

Hur registrerar man sig för moms i Holland?

Det finns en speciell enhet som handlägger momsregistreringar för personer som inte är bosatta i Nederländerna. Det är Skattemyndighetskontoret "Belastingdienst/Limburg/Kantoor Buitenland" på denna adress:

PO Box 2865
6401 DJ
Heerlen
Nederländerna

Här kan du läsa mer om momsregistrering i Holland

För inrikesföretag finns ingen momsregistreringsgräns, alla företag måste vara registrerade i momsregistret direkt. Men fr.o.m. 2020 införs en gräns på 25000 Euro. Under detta kommer man inte behöva vara momsregistrerad (det blir som att ha hobbyföretag).

Hur bokför man försäljning/inköp med Holland?

Här kan du se bokföringsexempel för handel med ett EU land

Var ser jag om ett holländskt VAT-nummer är korrekt?

Kontrollera VAT nummer för EU-företag

Undantag inom moms för Nederländerna

Hollands utomeuropeiska områden (det som tidigare kallades Nederländska Antillerna) ingår inte i EU:s momsområde och handel med dessa öar ska behandlas som import/export i bokföring och momsdeklarationer:

(Aruba, Bonaire, Curacao, Sint maarten, Sint Eustatius och Saba)

Vilka områden är en del av EU:s momsområde?

Se fullständig lista med hela EU:s momsområden

23 Feb 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se