Stäng
BalansomslutningVad är balansomslutning? Vad är det för skillnad på omsättning och omslutning? Det här med balansomslutning är något som förvirrar en hel del. Men det är ganska klart och tydligt egentligen. Balansomslutning är helt enkelt summan av alla Tillgångar i balansräkningen eller summan av all skulder (inklusive EK). Det spelar ingen roll om du summerar tillgångar eller skulder, det blir samma summa (om du bokfört allt rätt alltså..).

Ibland säger man bara omslutning när man menar balansomslutning.

Omsättning vs Omslutning

Omsättningen är försäljningen (utan moms) och Omslutningen är summan av tillgångarna i balansräkningen. Omsättning är kopplat till resultaträkning och omslutning är kopplat till balansräkningen. Inom offentlig sektor och inom EU anger man ofta att en viss person eller avdelning har ansvar för en omslutning på X miljarder. Det är då ett sätt att rangordna varksamheternas stolek och omfattning så att EU-byråkraten kan skryta med hur mycket utrymme man har att fiffla bort skattepengar inom. Men också ett sätt för journalister att identifiera tunga områden som man bör hårdgranska.

 

7 Apr 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se