Stäng
Bokföra domännamnKontera domännamn. Hur bokförs inköp av domäner? Hur konterar man domännamn? Är en internetdomän en tillgång i balansräkningen?

BAS-konto för domäner

När du köper eller prenumererar på domännamn bokför du kostnaden på BAS-konto 6230.

Momshantering vid domänköp

Det problematiska vid bokföring av domännamn är inte själva kostnaden i sig utan snarare hur du ska hantera momsen och identifiera vem som du egentligen köper tjänsten av, och i vilket land det företaget har sin verksamhet registrerad. Är det köp från företag inom eller utanför EU du köper domännamnet? Vilket är den registrerade enheten eller bolaget som du i juridisk mening handlar med? Det är inte säkert att namnet på webbplatsen du är på är samma sak som företaget du köper tjänsten av.

Ett bra exempel på hur krångligt allt runt i kring ett köp av domän kan vara illustreras bra genom ett exempel med hostingföretaget one.com som man kan säga slår världsrekort i krånglighet för den som ska bokföra deras tjänster.

Läs ett ett utförligt bokföringsexempel för köp av domän hos one.com här

Vilken hostingtjänst använder Momsens.se?

Vilken domänlevarantör använder Momsens.se? Jag valde N.nu för hostingen av den här sidan momsens.se baserat på prisnivå och fördelar när det gäller att SEO optimera och för att man har inbyggda funktioner och system för att få sidorna på N.nu att ranka högt i sökmotorerna.

Läs mer om N.nu här

14 maj 2015


Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRING
Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Sekretesspolicy för Momsens.se