Stäng
Momssats vid beräkning av omvänd skattskyldighet och unionsinternt förvärvMomssats på beräkning av fiktiv moms. Vilken momssats ska man använda sig av när man beräknar momsen vid omvänd skattskyldighet (reverse charge) eller unionsinternt förvärv?

När det är du som köpare som är skattskyldig ska du beräkna momsen enligt de regler som gäller i det land du har ditt företag baserat i. När du gör ett inköp av en bok från Litauen som har 9% bokmoms ska du alltså ändå beräkna den fiktiva momsen i bokföringen med momssats 6% eftersom vi har 6% bokmoms i Sverige enligt de svenska reglerna. Köper du en tjänst från Tyskland som har 19% så ska du ändå bokföra den beräknade momsen enligt momssats 25% eftersom det är den momssatsen som gäller för de allra flesta tjänster i Sverige. Du kan läsa mer om Sveriges olika momssatser här och vad som ingår under varje momssats.

4 Feb 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se