Stäng
Promikbook expanderar med nyemissionPromikbook nyemission. Hans Orre tar in nya pengar via nyemission i Promikbook. Målet är att förstärka, expandera och utveckla analysfunktionerna i programmet. Promikbook är ett molnbaserad bokföringssystem som inkluderar fakturering, redovisning, prognoser och dokumenthantering för i första hand små och medelstora bolag.

Promikbook är ett gratisprogram för bokföring på nätet

Promikbook har utsetts till det bästa gratisprogrammet för bokföring av Momsens.se och man tänker nu expandera och tar in mer pengar via en nyemission. Företaget får in 600-800 nya kunder i månaden och har en utmärkt lösning för modern digital bokföring online.

Promikbook är fantastiskt på det sättet att det är gratis att använda och lämpar sig därför utmärkt för de som håller på att starta upp ett företag, eller för dig som har en liten hobbyverksamhet eller jobbar som frilansare. Men programmet utvecklas hela tiden och nu är det framför allt analys och statistikfunktionerna som ska utvecklas ytterligare (PromikAnalys) och bli mer avancerade. Det är också huvudskälet till varför man väljer att genomföra en nyemission.

Grundaren Hans Orre har en lång erfarenhet av att utveckla program inom bokföring och skatt och grundade även SIE-föreningen under 90-talet. Du kan läsa en intervju med honom här för att få bättre kunskap om vem som står bakom bolaget och vilken potential det finns i Promikbook med en sådan här person bakom spakarna.

Nu har också Du möjlighet att bli aktieägare i detta spännande företag. Jag har personligen tecknat mig för 20000 aktier i Promikbook eftersom jag gärna vill vara med på resan och följa detta svenska företag som har framtiden för sig. Är du redan aktieägare kommer du få företrädesrätt, vi andra får hoppas att vi får vara med. Om intresset är stort så kommer man ta in 2 miljoner till, vilket ger ett totalbelopp på 5 miljoner för Promikbook. Så förhoppningsvis får man vara med även om man inte har aktier sedan tidigare.

Nyemissionen i Promikbook

PromikBook AB (publ)

Teckningstid: 4 september 2015 – 24 september 2015

”Vårt mål är att vara det självklara systemet för företagskonsulter, redovisningskonsulter och revisorer att använda vid kvalificerade konsultationer, samt för landets företagare att använda vid beslutsfattande och framtidsplanering. PromikAnalys möjliggör ett bredare erbjudande för ekonomisk rådgivning samt frigör resurser för företagare för att kunna styra sin verksamhet mer effektivt.”

Det går väldigt smidigt idag att investera i aktier och nyemissioner även för mindre bolag. Allt går att göra via nätet med signering med Bank Id. Gå direkt till tecknandet av nyemissionen hos tecknaemission.se här

Aktien: PromikBook

Kortnamn: PB

ISIN-kod: SE0005677804

Teckningstid: 4 september 2015 – 24 september 2015

Teckningskurs: 0,31 Kr/aktie

Emissionsvolym: 2962572 + 2000000 Kr

Betalning måste ske senast 24 september 2015

Läs hela Investment Memorandum

Uppdelning av Promikbook i två bolag

Man kommer under hösten 2015 dela upp bolaget i två delar en för Promikbook bokföring och ett för analysdelen. Detta motiveras med att det är två olika kundgrupper. Promikbook vänder sig till små och medelstora företag och redovisningsbyråer. Analysdelen används mer av professionella användare (Läs: lättare att tjäna pengar på) och det är det som den här nyemissionen kommer fokusera på. Det finns alltså en bättre potential för avkasning på investeringen i den nya emissionen vilket är ett huvudskäl till att jag själv nu väljer att gå in i Promikbook. De som äger aktier i Promikbook kommer få aktier i analysföretaget.

Ett annat skäl till uppdelningen är att det visat sig onödigt svårt att få nya "analyskunder" eftersom man tror att man måste byta sitt befintliga bokföringssystem för att använda analysverktygen. Genom att knoppa av analysverktygen i ett eget bolag kan man lättare sälja in den produkten till användare som inte har Promikbook för sin bokföring. Eftersom ett analysverktyg kräver mer uppsökande försäljning måste man få in kapital för att kunna bygga upp en annan typ av säljorganisation för att kunna bearbeta marknaden.

Det är en kristallklar och genomtänkt strategi som ytterligare förstärker bilden av att det kan vara ett guldläge att hoppa på Promikbook-tåget just nu.

Orre tar även in nya pengar via Toborrow.se

VDn för Promikbook (Hans Orre) tar även in 600K via ett lån finansierat av andra företag och privatpersoner via Toborrow.se som jag skrivit om tidigare här. Det är via Orres Ekonomi och Utbildning AB som Hans Orre äger 28% av aktierna i Promikbook. Det bolaget gick plus en miljon 2014.

"Bolaget har låga kostnader, en hög avkastning och en mycket hög soliditet. Intäkterna består av konsulttjänster samt vinster i samband med avyttringar av investerade tillgångar. Bolaget drivs av ägaren direkt vilken också är aktiv i det bolag investeringen avser. Vi bedömer att det bolag investeringen avser, PromikBook AB, har mycket goda förutsättningar att bli en mycket lönsam investering då marknaden för internetbaserade tjänster inom ekonomi och administration för mindre och medelstora företag växer kraftigt. Det sker en förändring i branschen där nedladdningsbara programvaror ersätts av internetbaserade tjänster som är lättillgängliga på alla typer av plattformar, telefoner, surfplattor och datorer."

Det är helt klart att Orre storsatsar på framtiden och givetvis är jag peppad på att även stödja honom via Toborrow där jag redan investerat en slant i auktionen för det lån han begärt där. Det blir spännande att följa utvecklingen. Läs mer om låneauktionen på Toborrow här:

https://toborrow.se/sv/projekt/orres-ekonomi-och-utbildning-aktiebolag/

Brasklapp

Som alltid måste man även höja ett varnande finger när ett företag eller en VD börjar jaga pengar på flera fronter. Det skulle kunna vara så att Promikbook har hamnat i en ekonomisk knipa och är desperata efter pengar. Det är givetvis svårt att tjäna stora pengar när man säljer en produkt som är gratis. Det vill till att kringtjänsterna börjar generera mer inkomster för att det ska bli riktigt lönsamt på sikt. Ett steg i positiv rikting är införandet av reklam i programmet med hjälp av J2 Media AB som kommer sälja reklamutrymme i PromikBooks plattform till utvalda annonsörer. Det finns givetvis många företag som gärna skulle visa sig i en sådan nischad och målinriktad miljö.

När man läser årsredovisningen för Promikbook ser man att företaget gjorde en relativt stor förlust i bokslutet för 2014. Man gick back 1,46 miljoner (Resultat efter finansnetto). Men detta måste också ses i ljuset av stabil kassalikviditet (som dock måste förstås i kontexten av att man genomförde en nyemission även 2014) och en stark soliditetsutveckling. Omsättningen sjunk dock något och håller sig i intervallet 5-6 miljoner senaste 3 åren. Där hade man gärna sett en stegvis ökning för att känna sig tryggare. Det kan också vara bra att uppdatera sig på de senaste siffrorna.

 

17 Sep 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se