Skatteverket erkänner att man fuckat upp angående reglerna för representation

Skatteverket har gjort en dundertabbe! Man har feltolkat reglerna för representation ända sedan EU-inträdet! Du känner säkert igen beloppen 60, 90 och 180 för representation? Dessa belopp gäller fortfarande för vad som ska bokas på raden för avdragsgill kostnad, men det belopp du får boka på ingående moms konto 2641 blir högre. Enligt Kammarrätten har de regler som gällde innan EU-inträdet varit de korrekta -hela tiden. Skatteverket har alltså lurat och vilselett landet i två decennium!

Nya regler för representation

De nya reglerna, som egentligen är de gamla representationsreglerna, är nu 180, 200 och 300 och man skiljer också på beloppen för intern och extern representation.

Läs mer här om de ny-gamla reglerna för representation

14 okt 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.

Använd detta kontaktformulär istället.

Behöver du hjälp med att hantera moms på digitala tjänster och e-böcker? Letar du efter en tjänst som kan fakturera rätt momssats beroende på vilket land kunden finns i? Då ska du testa den här tjänsten!MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.

Starta firma på 5 min!


Ekonomi Länkar