Stäng
Visma äter upp E-conomic som just slukat SpeedledgerVisma köper upp E-conomic. Det var inte länge sedan danska E-conomic köpte upp svenska Speedledger. Nu fortsätter uppköpskarusellen inom bokföringsprogrammen. Norska Visma meddelade nyligen att man köper E-conomic. Alla programmen ska dock fortsätta att finnas kvar och bolagen ska fortsätta att marknadsföra sina program individuellt. Dom kommer inte integreras till ett Visma-system.

visma bokföring, e-conomic ekonomisystem, speedledger onlinebokföring

Varför köper Visma upp E-conomic?

Så här motiveras det i pressmeddelandet:


"Genom förvärvet hoppas Visma att erbjuda fler, bättre produkter och tjänster. På så sätt behåller de sin ledande position inom ekonomisystem som SaaS-lösning, en tjänst som erbjuder programvara över internet. E-conomic och SpeedLedger har haft en imponerande tillväxt i Norden de senaste åren. Med vår gemensamma vision att göra redovisningsprocesser enklare för småföretag är Visma den perfekta partnern för att ta e-conomic och SpeedLedger till nästa nivå, säger Nic Humphries, Managing Partner i HgCapital."

Eilert Hanoa tillträder som tillfällig VD för E-conomic men kommer även behålla jobbet som mjukvaruchef på Vismas SMF-segment.

Den verkliga anledningen till Vismas köp

Den riktiga motiveringen till att Visma köper E-conomic är nog helt enkelt för att Visma, just nu, är dominerande men att E-conomic och Speedledger rusat fram med sina internetbaserade bokföringslösningar medan Vismas program fortfarande uppfattas som "stand-alone" program för stationära datorer. Har man en helt molnbaserad lösning kan man smidigt bokföra från både PC och Mac och Speedledgers integration med banken har givetvis lockat många småföretagare med enskilda firmor som använder kontantmetoden.

Visma var helt enkelt tvungna att köpa E-conomic NU medan dom fortfarande är den dominerande spelaren på marknaden, om ett par år hade det istället varit E-conomic som köp Visma.

 

21 maj 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna. Använd detta kontaktformulär istället.