Stäng
Ta ut lön från enskild firma

Hur tar man ut lön i Enskild Firma? När du har en enskild näringsverksamhet i form av en enskild firma tar du faktiskt aldrig ut lön ur företaget. Lön i enskild firma finns inte för ägaren av bolaget. Det du gär är att du gör egna uttag från företagets vinst. Detta beskattas sedan som lön. Men du gör inga egentliga löneutbetalningar till dig själv som ägare i en enskild firma. 

Hur räknar man ut lönen i en enskild firma?

Det är inte helt enkelt att räkna ut hur mycket du kan ta ut i lön i en enskild firma. Detta eftersom du bara kan ta ut en del av vinsten genom eget uttag. Det måste dels finnas pengar på kontot för uttag och det måste finnas kvar pengar för att etala Egenavgifterna/preliminärskatten varje månad. Dessutom blir det ännu krångligare om din verksamhet bedrivs i ett stödområde. För att hjälpa alla som har enskild firma att göra bättre uppskattningar av vad du kan ta ut i lön varje enskild månad ur företaget har jag konstruerat en löneuträkningsmall i Excel. Med hjälp av den kan du räkna fram hur mycket du kan ta ut ur företagets kassa efter skatter och avgifter.

Beräkna vinst efter skatt i enskild firma

Här är en excelmall som du kan använda för att räkna ut vinsten efter skatt i enskilda firmor.

25 Feb 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Musikdistributör som gillar AI-genererad musik från t.ex. Suno och Udio.


Alternativ skatteadministration för Amazon-säljare


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se